‘Ajax-transfer Berghuis wordt juridische strijd’

Foto: ‘Ajax-transfer Berghuis wordt juridische strijd’

Ajax heeft bij Feyenoord aangegeven dat het Steven Berghuis wil overnemen, maar er heerst onduidelijkheid over de ‘contractueel vastgestelde transfersom’ die de Amsterdammers voor hun doelwit moeten betalen. De Telegraaf sluit niet uit dat dit een juridische strijd wordt.

De krant onthult op woensdagochtend: “De landskampioen is in de veronderstelling dat de aanvoerder van Feyenoord een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Ingewijden stellen dat ten tijde van de contractverlenging in 2019 geen gelimiteerde transfersom is opgenomen, maar een overeenkomst is gesloten over een minimale opbrengst en dat houdt in de praktijk in dat club en speler samen de markt verkennen om een veel grotere transfersom te realiseren. Het bedrag boven de minimale opbrengst wordt dan gedeeld. In de regel blijft het minimum-bedrag dan geheim.”

“Feyenoord heeft in de voorbije maanden, opvallend genoeg al, geen enkel commentaar gegeven op het bedrag van 4 miljoen euro dat is gaan circuleren”, aldus De Telegraaf. “De vraag is daarom of deze transfer, die uiteindelijk wel zal plaatshebben, zonder een juridische strijd tot stand komt. Gelet op zijn status als Oranje-international en topscorer in het afgelopen seizoen is hij in de ogen van Feyenoord vele miljoenen waard.”

Het is ook nog onduidelijk wat Berghuis zelf precies wil. Hij heeft in ieder geval nog niet met de clubleiding van Ajax of oefenmeester Erik ten Hag om de tafel gezeten. De buitenspeler liet onlangs nog weten: “De besprekingen met Feyenoord over een nieuw contract staan on hold en ik heb gezegd dat ik me op het EK wil richten. Daar hebben de club en ik ook een heel eerlijke en open communicatie over. Er zijn al best wel veel clubs geweest, waarvoor ik Feyenoord niet ga verlaten. De rest heb ik tot na het EK geparkeerd.”

Gaat hij naar Ajax?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
2112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie