‘Ajax-transfer op de tocht’

Foto: ‘Ajax-transfer op de tocht’

Ajax verkocht op de laatste dag Steven Bergwijn nog aan Al-Ittihad en hoopt met Kamaldeen Sulemana een vervanger te hebben aangetrokken. Maar een transfer is nog niet helemaal zeker, want het is de vraag of de deal wordt goedgekeurd door de FIFA meldt De Telegraaf.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax in wachtkamer voor Sulemana-transfer

“Het is inmiddels zeer de vraag of Ajax erin slaagde het papierwerk van Sulemana op tijd in orde te maken”, schetst de ochtendkrant. “Ajax kon het Saoedische geld voor Bergwijn zo goed gebruiken dat werd besloten vol voor de dubbele deal te gaan. Vanaf tien uur ’s ochtends tot middernacht werd er koortsachtig overleg gevoerd met de potentiële koper Al-Ittihad (Bergwijn), de beoogde verhuurder Southampton (Sulemana) en de zaakwaarnemers van beide spelers.”

Volgens de krant hebben de gesprekken over Bergwijn te lang geduurd. “Achteraf kan worden gesteld dat de gesprekken over Bergwijn – mede door lange onenigheid over de betaalwijze – te stroperig verliepen en te laat (22.37 uur) werden afgerond. Daardoor werd de ogenschijnlijk eenvoudige huurdeal met koopoptie van Sulemana een race tegen de klok, die voor middernacht – dus binnen vijf kwartier – moest zijn gewonnen.”

Ajax wacht op groen licht FIFA

“Ajax deponeerde alle documenten volgens betrokkenen ’op de valreep’, was ervan overtuigd alle stukken op tijd te hebben ingeleverd, maar kreeg daarvan maar geen bevestiging van de FIFA”, vervolgt Ajax-watcher Mike Verweij. De club dacht op tijd te zijn en in de ochtend het groene licht te krijgen, maar dat is er nog niet. “Toen ook in de ochtenduren het groene licht uitbleef, begon men hem te knijpen. Het lijkt erop dat Ajax alle documenten op tijd in het systeem heeft ingevoerd, maar dat de verwerking aan FIFA-zijde na de deadline plaatshad. Daarom is het wachten op het oordeel van de wereld voetbalbond of Ajax de deadline net wél of net niét heeft gehaald, dus of de huurdeal van Sulemana wel of niet doorgaat”, klink het.

Is Sulemana eventueel een goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
855+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie