Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax-uitblinker bevestigde status: wereldtalent’

Foto: ‘Ajax-uitblinker bevestigde status: wereldtalent’

Ajax wervelde gisteren tegen Rangers FC: 4-0. De zet van trainer Alfred Schreuder om Mohammed Kudus in de spits op te stellen pakte heel goed uit, analisten Jan van Halst en Hedwiges Maduro waren na afloop lyrisch over de trefzekere Ghanees.

“Alfred Schreuder heeft wel langs de lijn gestaan, maar hij had ook in de dug-out kunnen blijven zitten, want tactisch liep het gewoon”, constateert Van Halst op Ziggo Sports. “Kudus liet zich steeds inzakken, om zo aan de bal te komen. Wat heeft die jongen het fantastisch gedaan. Rangers was niet goed, maar je moet het ook nog maar oppakken. Wij zaten helemaal op de eerste rij, en dan zie je echt hoe snel hij wegdraait en wegsprint. Poeh, die heeft het echt bevestigd: een wereldtalent.”

Kudus was met 26 passes die aankwamen (van de in totaal 26) de enige speler met 100% passnauwkeurigheid gisteravond. Schreuder kampt nu met een ‘luxeprobleem’, want de dure Brian Brobbey zat op de bank. “Een luxeprobleem ja, maar hoe lekker is luxe?”, stelt Van Halst. “Dat is toch uitstekend. Je weet bij een topclub als Ajax dat er af en toe wat gerouleerd moet worden. Een paar weken geleden zat Steven Berghuis met zo’n gezicht op de bank. Dat moet je als Schreuder en de hele staf toch maar managen. Vanavond was hij weer een van de uitblinkers.”

Maduro

Bij RTL was collega Hedwiges Maduro ook al lovend over Kudus. “Hij was zó goed! Hij maakte een wereldgoal natuurlijk, maar behalve dat: hij was overal op het middenveld, en imponeert ook met zijn dribbels. In de tweede helft had hij ook een dribbel waarbij hij twee, drie man voorbij ging. Met zijn beweging zaaide hij verwarring bij de centrumverdedigers: moeten we doordekken, of toch blijven staan? Als één iemand besluit door te dekken dan ontstaat er weer een gat bij de centrale verdedigers, daar was Ajax gewoon heel goed in.”

TIP: 2.50x je inleg als Kudus tegen Heerenveen weer scoort!

Kudus hoort vast in de basis

  • Eens
  • Dat niet
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie