‘Ajax verkoopt Silvano Vos voor enorm bedrag’

Foto: ‘Ajax verkoopt Silvano Vos voor enorm bedrag’

Silvano Vos mag vertrekken bij Ajax en dat is best opmerkelijk, want in het algemeen wordt er toch behoorlijk positief gedaan over de kwaliteiten van de pas 19-jarige middenvelder. Toch hebben de Amsterdammers hem nu op de transferlijst gezet.

‘Dubbele cijfers voor Silvano Vos’

Het Algemeen Dagblad schrijft dat dat onder meer met de moordende concurrentie op het middenveld te maken heeft: “Hoewel Sivert Mannsverk donderdag geschorst was tegen Vojvodina ruimde trainer Francesco Farioli nog geen plek in de selectie in voor Vos. Vanaf de tribune zag de jonge middenvelder een andere concurrent, Branco van den Boomen, als invaller in de slotfase voor de winnende goal tekenen.”

“Dan zijn Kenneth Taylor en Jordan Henderson op zijn posities momenteel nog onomstreden, wil Farioli ook Steven Berghuis op het middenrif posteren en is Kian Fitz-Jim daar zijn plek in de selectie aan het afdwingen”, vervolgt de krant. “Oftewel, Vos behoort niet tot de eerste zes middenvelders van Ajax.”

Géén verhuur

Een uitleenperiode vindt men in Amsterdam té risicovol: “Als Vos ook bij een hurende club niet wordt opgesteld, daalt het kapitaal dat hij nu nog vertegenwoordigt gigantisch. Dat wil Kroes voorkomen. De technisch directeur wil, nu hij weet dat Vos dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet zal doorbreken in de Johan Cruijff ArenA, het ijzer smeden nu het nog heet is.”

En dat ís het ijzer: “Dat Vos heet is in de markt heeft Kroes al gemerkt. Zijn voorgangers ervoeren dat al. Sven Mislintat zag Atlético Madrid concreet worden, AC Milan flirten en Stade Reims zelfs een bod van zo’n 7 miljoen euro doen. Kroes mikt op de dubbele cijfers, ook omdat veel Europese clubs interesse toonden in de jonge Amsterdammer. Diens nieuwe. mondiaal bekende zaakwaarnemer Pini Zahavi moet daar een handje bij helpen.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
8060+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie