Ajax verlengt contract: “Volgende stap is eerste elftal”

Foto: Ajax verlengt contract: “Volgende stap is eerste elftal”

Ajax gaat langer door met Christian Rasmussen, zo meldt de aanvaller zelf in gesprek met Ajax TV. Het Deense talent heeft zijn contract verlengd en hoopt na de zomer definitief bij het eerste team aan te sluiten.

Contractverlenging van Rasmussen

De 20-jarige centrumspits maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van FC Nordsjaelland naar die van Ajax. De afgelopen jaren deed hij voornamelijk speelminuten op bij Jong Ajax, maar kreeg hij nog nauwelijks kansen in het eerste team. Aankomende zomer moet daar verandering in komen.

“Ik heb veel in Jong Ajax gespeeld, en de volgende stap is naar het eerste elftal. Deze stap moet ik nu gaan maken”, zo vertelt Rasmussen. “Ik wil speelminuten in het eerste elftal gaan maken en goed met hen gaan trainen. Dan moet ik laten zien hoe goed ik ben voor het team. Het is het plan om na de zomer bij Ajax 1 te starten, maar ik moet eerst dit seizoen goed zien af te sluiten.”

Kansen in Ajax 1

John Heitinga, die tot zijn stap naar het eerste team de hoofdtrainer was van Jong Ajax, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Rasmussen. Toen de speler hoorde dat Heitinga de interim-trainer van Ajax 1 zou worden, hoopte hij dan ook een kans te krijgen. Niets was echter minder waar, want Rasmussen raakte op dat moment geblesseerd.

“Ik deed het goed bij Jong Ajax en toen ging de trainer naar het eerste elftal. Ik wilde hem toen graag volgen en het was jammer dat ik geblesseerd raakte. Ik hoop dat ik volgend seizoen onder hem kan spelen”, aldus Rasmussen, die voorlopig nog moet afwachten wie aankomend seizoen bij de A-selectie van Ajax aan het roer staat.

Gaat Rasmussen bij Ajax slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
535+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie