Ajax verrast Van Hanegem: “Het is ook raar”

Foto: Ajax verrast Van Hanegem: “Het is ook raar”

Willem van Hanegem blikt in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad vooruit op de bekerfinale van zondag tussen Ajax en PSV. Volgens de voormalig topvoetballer is het voornamelijk bijzonder hoe de Amsterdammers dit seizoen presteren.

Onbegrip Van Hanegem

Van Hanegem is van mening dat Ajax in de selectie uitstekende spelers heeft en vindt het dan ook verrassend dat de prestaties tijdens dit voetbaljaar achterblijven. In de Eredivisie lijkt de ploeg van John Heitinga de tweede plek mis te lopen, terwijl het in Europa al vroeg werd uitgeschakeld. De KNVB Beker is daarom nog de enige te winnen prijs.

De voetbalanalist verwacht in de finale een sterk Ajax dat uit is op revanche: “Ten eerste hebben ze weer twee spelers terug, waaronder die Mexicaan (Edson Álvarez, red.). Hij is voor hun belangrijk, omdat hij wel voorop gaat in de strijd. Maar het is geen bijzondere speler. Hij probeert iedereen ondersteboven te kegelen.”

Volgens Van Hanegem kunnen de kwaliteiten bij Ajax niet zomaar weg zijn en moet PSV dan ook oppassen. “Het is ook raar. Aan het begin van het seizoen vond ik ze aardig spelen, hoor. Ik dacht: die kunnen zo weer kampioen worden. En ineens is het weg. Of dat nog terug kan komen? Dat weet je niet.”

Onzekerheden bij Ajax

Met de aanstellingen van Sven Mislintat en Jan van Halst heeft Ajax inmiddels de meeste posities weer ingevuld. De komende weken hebben zij de taak om te onderzoeken welke trainer aankomend seizoen het beste voor de groep kan staan. Naar verluidt maakt Heitinga een goede kans, maar zijn er meer kandidaten.

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, de selectie is niet goed genoeg
1517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie