Ajax wekt ongeloof: “Al jaren geen lijn in het beleid”

Foto: Ajax wekt ongeloof: “Al jaren geen lijn in het beleid”

De komst van Wout Weghorst naar Ajax leidt tot veel discussie. Ook bij Studio Voetbal wordt de transfer van de spits besproken, die de concurrentie met Brian Brobbey en Chuba Akpom aan moet gaan. Volgens Ibrahim Afellay is het onbegrijpelijk dat Ajax Weghorst heeft gekocht nu Brobbey en Akpom ook nog altijd Ajax-speler zijn.

Afellay toont onbegrip voor aantrekken Weghorst door Ajax

De komst van Weghorst naar Ajax speelde al langere tijd, dat had verwacht een andere aanvaller te verkopen. Akpom leek de meest logische kandidaat voor een vertrek, maar de aanvaller is nog altijd Ajax-speler. Afellay vertelt aan tafel bij Studio Voetbal ook niet te begrijpen waarom Ajax toch overgegaan is tot het aantrekken van Weghorst. “Het enige wat zo’n transfer kan verklaren is dat Akpom zeker weggaat, anders heb je gewoon vier spitsen. Als je puur beleidsmatig gaat kijken, dan is deze transfer gewoon ongelooflijk.”

Volgens Afellay was het begrijpelijker geweest als Weghorst was gekomen wanneer Ajax een van de andere spitsen had verkocht. “Dat doe je op het moment dat je weet dat je Akpom weg gaat doen, of Brobbey weg gaat doen. Maar zij zijn er allebei nog. Dan kun je toch niet zo’n speler halen? Dit is een type dat begint op de bank, maar geloof me: hij gaat gewoon vol voor zijn kans als eerste spits van Ajax. Dat zit gewoon in hem.”

De voetbalanalist stelt dat het transferbeleid bij Ajax nog altijd van geen kant klopt. “Hoe kun je hem nou per se hebben als je al twee spitsen hebt die je voor miljoenen hebt binnengehaald? Er zit al jaren geen lijn in het beleid van Ajax. Dat blijkt nu ook weer in het beleid van het halen van spitsen.” Arno Vermeulen wil wel een kanttekening plaatsen. “Het is een lijn en daar kun je heel veel van vinden. Het is een lijn waarmee ze zeggen: we moeten nú dat ticket (Champions League, red.) hebben. Het hoeft niet jouw lijn te zijn, maar het is wel een soort van lijn.”

Is de komst van Weghorst naar Ajax overbodig?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, goede aanwinst
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie