“Ajax wilde de Johan Cruijff Arena overnemen”

Foto: “Ajax wilde de Johan Cruijff Arena overnemen”

Tanja Dik is zeer tevreden over de samenwerking tussen de Johan Cruijff Arena en Ajax. Dat vertelt de CEO van het stadion in gesprek met Elsevier. Volgens Dik is de band tussen beide partijen de voorbije jaren behoorlijk sterker geworden.

Koopplannen van Ajax

In de zomer van 2021 kwam ze op haar huidige positie terecht en kreeg zij onder meer de taak om met de club uit de Eredivisie in gesprek te gaan. Dik is van mening dat er nooit sprake is geweest van ruzie tussen Ajax en de Johan Cruijff Arena, maar dat het in het verleden wel eens ontbrak aan goede en duidelijke communicatie.

Zo heeft ze naar eigen zeggen een plan uit het hoofd van het clubbestuur weten te halen. “Ajax wilde op een gegeven moment het stadion overnemen, maar beseft nu dat zo’n aankoop nauwelijks toegevoegde waarde heeft voor de club. We zijn een onafhankelijke multifunctionele accommodatie met Ajax als hoofdhuurder”, zo legt Dik uit.

Ook op andere terreinen heeft ze stappen gemaakt. “Behalve het oplossen van het conflict met Ajax had ik niet een lijstje met concrete doelstellingen. Belangrijk vond ik zeker vergroting van de duurzaamheid en versterking van de band met de buurt. Wij willen het clubhuis van Zuidoost zijn”, vertelt ze. “Wij zijn een heel groot gebouw dat als een soort fort is neergezet. Dat schrikt af.”

Geschiedenis Johan Cruijff Arena

Ajax verliet in de zomer van 1996 De Meer en verhuisde naar de Johan Cruijff Arena (voorheen de Amsterdam Arena), waar elke wedstrijd meer dan 50.000 toeschouwers in kunnen. De Amsterdammers vierden sindsdien 10 landstitels in het eigen stadion, terwijl hier aan het begin van het seizoen eveneens jarenlang de Johan Cruijff Schaal plaatsvond.

Wint Ajax op bezoek bij FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax de Johan Cruijff Arena kopen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie