Ajax woedend op KNVB om ‘competitievervalsing’

Foto: Ajax woedend op KNVB om ‘competitievervalsing’

Ajax is boos op de KNVB. Dat heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht, die eigenlijk gepland stond op 15 september maar afgelast werd wegens de politiestakingen, namelijk ‘verhuist’ naar 4 december. En dat wekt nogal wat irritatie in Amsterdam…

Ajax verwijt KNVB ‘competitievervalsing’: ‘Schan-da-lig’

De Telegraaf bericht op zaterdagochtend: “Binnen en rondom Ajax wordt de actie van directeur betaald voetbal van de KNVB, Marianne van Leeuwen, Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en Coöperatie Eerste Divisie-directeur Marc Boele, die samen het competitiebestuur vormen en volgens het reglement besluiten kunnen doordrukken, als ‘schandalig’ bestempeld. De Amsterdammers voelen zich gedupeerd en zelfs het woord competitievervalsing valt. Het is een gevoel dat ook voortkomt uit het verbod op de wedstrijd door de Amsterdamse lokale driehoek, omdat Ajax en FC Utrecht ervan overtuigd waren het duel ook zonder politie-inzet te kunnen spelen.”

Het programma van de traditionele Eredivisie-topclub is nu wel héél vol geraakt: “Feyenoord-Ajax wordt 30 oktober ingehaald: vier dagen voor Ajax-PSV. En na Ajax-FC Utrecht op 4 december volgt 8 december de zware uitwedstrijd tegen concurrent AZ.”

Champions League

En dat is dus ‘competitievervalsing’, aldus de Amsterdammers… “Nadat 4 december opdoemde als mogelijke speeldatum voor het inhaalduel met FC Utrecht, betoogde Ajax in meerdere gesprekken met Van Leeuwen, De Jong en Boele dat de club op deze manier onevenredig hard wordt getroffen door de politiestakingen die vanwege de impact elke keer rondom duels van de grootste club van Nederland worden gepland. Ajax werd vorig seizoen vijfde en wacht gezien de financiële beperkingen een lastige klus om dit jaar wel (rechtstreeks) Champions League-voetbal en de bijbehorende tientallen miljoenen euro’s veilig te stellen. Een karwei dat wordt bemoeilijkt door de – volgens bronnen – halsstarrigheid van het competitiebestuur.”

Snap jij de boosheid?

  • Ik wel
  • Ik niet
864+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie