‘Akkoord nadert: Ajax accepteert miljoenenverlies’

Foto: ‘Akkoord nadert: Ajax accepteert miljoenenverlies’

Ajax en Olympique Marseille naderen een akkoord over de transfer van Gerónimo Rulli. Roberto de Zerbi kan zo zijn protegé Francesco Farioli een dienst doen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax en Olympique Marseille naderen akkoord over transfer Gerónimo Rulli

Transferspecialist Fabrizio Romano en De Telegraaf brachten maandag al het nieuws dat Ajax en Marseille in gesprek zijn over de Argentijnse doelman. Een dag later meldt Foot Mercato dat een akkoord in de maak is. Alex Kroes had de hoop om het aankoopbedrag van acht miljoen terug te krijgen voor Rulli, maar dat lijkt niet haalbaar. De Amsterdammers zullen naar verluidt genoegen moeten nemen met een som van 3 á 4 miljoen euro.

Dure reservekeeper

Het belangrijkst voor Ajax is dat Rulli, die nog een contract tot medio 2026 heeft, van de loonlijst verdwijnt. De Zuid-Amerikaan strijkt volgens De Telegraaf liefst 4 miljoen euro per jaar op. Met Remko Pasveer en Diant Ramaj zijn er al doelmannen in huis die als eerste keeper van Ajax kunnen fungeren. Eerstgenoemde kreeg verrassend de voorkeur van Farioli. Hierdoor wil Rulli ook graag uit de Johan Cruijff Schaal vertrekken.

Ajax kan zelf pas iets ondernemen op de transfermarkt als het verkoopt, daarom worden diverse spelers in de etalage gezet. Rulli hoort niet bij de spelers die naar Jong Ajax zijn gezet, maar het is duidelijk dat de Amsterdammers hem graag van de hand doen. Zo helpt De Zerbi zijn landgenoot Farioli, die in het verleden nog samenwerkten. De van Brighton overgekomen Italiaan ziet in Rulli de ideale keeper voor zijn speelstijl.

Moet Ajax hoger in de boom zitten?

  • Ja, ze slikken teveel verlies
  • Nee, hij moet van de loonlijst af
1350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie