Akkoord politie en kabinet ver weg: meer stakingen dreigen

Foto: Akkoord politie en kabinet ver weg: meer stakingen dreigen

De onderhandelingen voor een vroegpensioen voor de politie zijn vastgelopen. De vakbonden hebben een eerste voorstel van het kabinet resoluut afgewezen. Dat betekent slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal; de politiestakingen zullen voorlopig door blijven gaan en dat kan mogelijk leiden tot meer afgelaste duels.

De onderhandelingen voor een vroegpensioen voor de politie zijn vastgelopen

Dit nieuws bracht de NOS woensdagavond. Volgens de berichtgeving is het kabinet niet van plan de bonden snel tegemoet te komen, waardoor de stakingen door blijven gaan en de acties steeds een stapje harder worden. De politie begon eerst met staken bij kleinere wedstrijden in de Eredivisie, zoals FC Groningen – AZ. Inmiddels wordt er alleen nog maar gekozen voor de duels waar altijd veel politiecapaciteit gevraagd wordt. Tot dusver werd Ajax twee keer getroffen door de acties: zo kon De Klassieker niet doorgaan en de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Europese duels

Omdat er nog altijd geen akkoord is, sluiten de bonden het niet uit dat er ook bij Europese wedstrijden gestaakt gaat worden. Bij Europese duels komen vaak grote groepen supporters van de bezoekende club naar Rotterdam en daar is veel politie bij nodig. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen worden als een Champions League-wedstrijd van Feyenoord wordt afgelast. 

Vakbondsorganisatie FNV heeft al laten weten door te gaan met acties. “We zijn ook al bezig met voorbereidingen voor latere acties als er geen of te weinig beweging komt. We komen pas aan tafel bij een nieuw voorstel.”

Moet de kabinet snel met een beter voorstel komen?

  • Ja, meteen!
  • Nee, de politiebonden zijn onredelijk
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie