Alarmsignalen voor Klopp-adept Lijnders na dramastart

Foto: Alarmsignalen voor Klopp-adept Lijnders na dramastart

Vol goede moed ging Pepijn Lijnders na een uiterst succesvolle periode als rechterhand van Jürgen Klopp bij Liverpool zelf als hoofdtrainer aan de slag bij het vermogende Red Bull Salzburg. Nu, enkele maanden verder, is van alle goede voornemens nog maar weinig uitgekomen. De tijd voor de Limburger in de Alpen begint zelfs al geleidelijk aan te dringen, vooral vanwege Europees falen.

Inside: Pepijn Lijnders nu al onder druk bij Red Bull Salzburg

Met de borst vooruit stond Lijnders, zeker niet op zijn mondje gevallen en barstend van het zelfvertrouwen, in augustus dit jaar de pers te woord na het uitschakelen van eredivisionist FC Twente in de voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers plaatsten zich uiteindelijk voor het hoofdtoernooi.

De eerste opponent was de Tsjechische topclub Sparta Praag. Red Bull Salzburg kreeg echter een flink pak op de broek met ook nog niet misselijke cijfers: 3-0. Bij rust leidde Sparta Praag al met 2-0 en was het duel eigenlijk al gespeeld. De Oostenrijkse miljoenenformatie had weinig tot niks in te brengen.

Het verlies accepteren en doorschakelen. Naar het tweede duel in het Europese miljoenenbal om precies te zijn. De tegenstander, het Franse Stade Brest van de Nederlandse doelman Marco Bizot (oud-AZ), was vooraf op papier zeker niet een hele grote ploeg. Waar niemand bij Red Bull echter rekening mee hield, gebeurde na negentig minuten spelen toch: het werd een afstraffing.

De Fransen scoorden maar liefst vier keer, terwijl Salzburg geen enkele keer doel trof. Een grote deceptie voor Pepijn Lijnders en zijn manschappen. “Ik ben het zat dat mensen ons jong noemen, dat is geen excuus”, zei de geplaagde RB Salzburg-hoofdtrainer na de 0-4 nederlaag tegen Stade Brest. 

Geen excuses van Pepijn Lijnders

“We hebben genoeg kwaliteit om wedstrijden in de Champions League te winnen. Ik ben heel blij met de groep die ik hier heb, we zullen geen excuses zoeken”, benadrukt de oefenmeester, die aangeeft dat zijn ploeg simpelweg snel lering moet trekken uit de nederlaag. “Zo is voetbal, het kan snel gaan. Dat moet je leren.”

Ondertussen neemt de onvrede bij de fans van Salzburg toe, en Lijnders hoopt dat men achter het team blijft staan. “Allereerst heb ik te maken met de verhoudingen in het team. In het voetbal is het altijd zo: als het bestuur, de directie, het team en de fans op dezelfde manier denken en hetzelfde willen, dan kunnen er goede dingen gebeuren. Voor mij is het belangrijkste dat we samen winnen en samen verliezen”, aldus de oefenmeester.

Die laatste conclusie was een cliché van de bovenste plank, zo was hoorbaar in de wereld van de voetballerij. Ondertussen presteert Red Bull Salzburg in de Oostenrijkse competitie ook niet echt top. De Lijnders-formatie pakte tot nu toe in zeven wedstrijden 13 punten, door twee nederlagen en één keer gelijk te spelen.

Pak slaag voor RB Salzburg

Een matige start dus, al is de achterstand op de concurrentie met ploegen als Sturm Graz – waar afgelopen weekend met maar liefst 5-0 van werd verloren door de club van de rode stier en het mierzoete energiedrankje – en Rapid Wien nog niet onoverkomelijk en is het seizoen nog lang.

Toch neemt de druk op hoofdtrainer Pepijn Lijnders inmiddels al steeds meer toe. De Limburger stond in het verleden al eens een keertje op eigen benen bij NEC, maar dat avontuur liep toen uit op een teleurstelling. Hij keerde daarna weer terug als assistent van Klopp bij Liverpool. Van de spotlights naar meer werken in de luwte, dát kan een groot verschil zijn.

Temeer omdat je als hoofdtrainer immer en altijd alle ogen op je gericht hebt. Iets wat bij het ambitieuze Red Bull Salzburg niet anders is. Een derde en dus hernieuwde nederlaag in de Champions League zou zijn positie weleens nóg wankeler kunnen maken, waardoor Pepijn Lijnders meer en meer moet gaan vrezen voor zijn toekomst in Oostenrijk. Zijn verleden in Liverpool kan hem dan niet meer helpen.

Dat zijn oude baas Jürgen Klopp vanaf begin komend jaar aan de slag gaat binnen het Red Bull-concern kan dan zelfs al te laat zijn.

Gaat Pepijn Lijnders de winterstop als hoofdtrainer nog halen?

  • Ja
  • Nee
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:20
0+
Derksen: “Toen hij een keer nieste lag hier voor 2000 euro coke op tafel”
13:04
12+
‘Jurgen Klopp wordt bedreiging voor Ajax, Feyenoord en PSV’
12:47
21+
‘Opvolger René van der Gijp in VI staat al klaar’
12:33
16+
‘Miljoenentransfer op komst voor NEC’
12:16
59+
‘Feyenoord ver verwijderd van Champions League-deelname’
12:00
28+
Alarmsignalen voor Klopp-adept Lijnders na dramastart
11:45
11+
Ronaldinho investeert in Amerikaanse voetbalclub
11:30
7001+
‘Weghorst en Henderson leiden Ajax-ontslagen in’
11:13
43+
Farioli spreekt zich uit over Ajax-fans
11:10
188+
Eredivisie-smaakmaker naar PSV? “Een geweldige gozer”
10:50
22+
Milambo toont liefde voor invloedrijke stadsgenoten: ‘Onze band is sterk’
10:42
70+
‘Real Madrid wil Ajax-target verhuren’
10:30
31+
Dit moet Farioli aanpassen: ‘Daarin is hij best autistisch’
10:12
78+
Brobbey erkent: “Niet negatief naar Ajax, maar hij is verder dan Godts”
10:10
0+
Griekenland en Engeland in rouw na overlijden Baldock (31)
10:04
12+
Goed nieuws: geen voetbalstakingen meer na bereiken politieakkoord
09:40
92+
Levenslange schorsing vrouwelijke scheidsrechter door seksschandaal
09:30
30+
‘PSV opent contractonderhandelingen met clubtalent’
09:15
22+
Owusu-Oduru wil beter worden: ‘Ben ik veel mee bezig’
08:50
193+
‘United doet megabod op Zirkzee-concurrent’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie