Halilovic straalt weer bij Fortuna Sittard: hoop op langer verblijf

Foto: Halilovic straalt weer bij Fortuna Sittard: hoop op langer verblijf

Hij kwam uit het niets naar Sittard via het netwerk van de clubleiding naar Fortuna toe. Middenvelder Alen Halilovic maakte grote indruk bij Fortuna Sittard en de supporters bidden voor een langer verblijf van de Kroatische technicus. Halilovic zelf dacht aan een transfer, maar er gloort hoop voor de Fortuna-fan.

Inside: Alen Halilovic hoopt op nieuwe transfer, maar langer Fortuna Sittard-verblijf niet uitgesloten

Barcelona, AC Milan, Standard Luik en Hamburger SV. Zomaar vier roemruchte clubs waarvoor geboren Kroaat Halilovic in het verleden uitkwam. Ook was hij nog actief bij de grote trots van menige Fries, sc Heerenveen. In totaal sleet de spelverdeler in zijn loopbaan tot nu toe al meer dan tien clubs.

Terwijl hij pas 28 jaar is. Inmiddels is hij dus al enige tijd actief in het diepe zuiden van Nederland, waar de bakermat van het vaderlandse betaalde voetbal ligt: Sittard-Geleen. Bij óók een roemruchte club, maar dan ietwat kleiner: Fortuna Sittard.

The Zitterd Wizzard

Vorig seizoen startte hij nog met magistrale balletjes en bekeken schoten, maar in het tweede deel van de competitie besloot trainer Danny Buijs – vooral een man van ‘niet lullen, maar poetsen’ – om geen gebruik meer te maken van ‘The Zitterd Wizzard’, de tovenaar van Sittard.

Halilovic zou namelijk snel gaan vertrekken uit Zuid-Limburg, hij wilde een nieuwe stap gaan maken. Maar tot op heden is daar echter nog geen sprake van geweest. Trainen en presteren voor Fortuna was voor de technische voetballer enige tijd niet echt belangrijk, maar in de laatste weken van de voorbereiding haakte hij toch weer steeds meer aan.

Alen Halilovic doet sinds kort weer mee met de voorbereiding van Fortuna Sittard.

Magistrale steekballen Halilovic bij Fortuna Sittard

Tijdens een oefenpot van de groen-gelen tegen Bundesligaclub VfB Stuttgart maakte hij al speelminuten en onlangs dook hij ook weer op tijdens een doordeweekse avond op bezoek bij de amateurs van EVV uit Echt. En hoe! Honderden toeschouwers vergaapten zich langs de lijn vooral aan één man: Halilovic.

Technische baas Buijs zag ook dat er een soort van lampje bij één van zijn aanvallende middenvelders was gaan branden. De oud-prof gaf aan benieuwd te zijn hoe deze Halilovic zich de komende tijd gaat laten zien óf dat er een nog een transfer naar elders gaat volgen.

Zijn contract in Sittard loopt nog door tot medio 2026, al is er wel met de speler afgesproken dat hij voor een gelimiteerde afkoopsom mag vertrekken. Het is nog heel onduidelijk of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren, want er moet dan wel interesse voor Halilovic komen vóórdat de transfermarkt gaat sluiten.

Mediastilte rondom Alen Halilovic

Ondertussen strooit de Kroatische klasbak inmiddels weer met geniale assists, zoals in het oefenduel tegen EVV. Hoe de speler zelf over zijn nabije toekomst denkt? Dát wordt door zijn club Fortuna vooralsnog compleet afgeschermd. Hij wordt momenteel even in de luwte gehouden, weg van de media.

Zijn potentie is echter heel groot, daar twijfelt eigenlijk helemaal niemand aan. In het moderne voetbal wordt het echter steeds vaker gevraagd dat je als spelverdeler ook heel goed moet kunnen omschakelen en dus mee terug moet verdedigen. Halilovic staat er echter om bekend dat hij dát niet zo heel graag doet, best vaak nalaat.

Verwaarlozing van verdedigende taken

Een gegeven waar Danny Buijs zich vorig seizoen onder meer behoorlijk aan stoorde, waarna hij besloot in te grijpen en Halilovic niet meer gebruikte tijdens wedstrijden in de Eredivisie. De vraag is echter ook hoe grotere clubs in grotere competities aankijken tegen het feit dat Halilovic zijn verdedigende taken weleens verwaarloosd.

Qua leeftijd, spelinzicht, balgevoel en talent zou hij namelijk makkelijk meekunnen op een hoger niveau dan Fortuna Sittard, maar iemand die soms liever lui dan moe is als zijn eigen ploeg niet in balbezit is, daar zitten maar weinig clubs op te wachten elders in Europa. Zou dát ontbrekende lampje nog bij de hoofdrolspeler in kwestie gaan branden?

Voorlopig lijkt het daar in ieder geval, beetje bij beetje, wel op. Waardoor de enige superster die Fortuna Sittard heeft, ook het komende seizoen nog lijkt te gaan stralen. Alleen is het nog onduidelijk wáár precies dit zal zijn. Die bal ligt niet alleen bij ‘tovenaar’ Halilovic zelf, maar dus ook bij andere clubs.

Terugkeer naar Serie A voor Alen Halilovic?

Een terugkeer naar AC Milan zal het niet meer gaan worden, maar een kleinere club in de Serie A ziet misschien wél nog perspectief in de man die een bal aan een Kroatisch touwtje lijkt te hebben.

Begin september, als de transferwindow voor deze zomer sluit, zal alles en iedereen meer weten. Waardoor er duidelijkheid zal zijn, ook in Sittard dus. En de strijd bij de Limburgse club die doorgaans elk seizoen vecht tegen handhaving in de Eredivisie weer lang en vermoeiend zal zijn.

Moet Halilovic gewoon bij Fortuna Sittard blijven?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
6+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
5+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
11+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:41
212+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
22:21
59+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
20+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
75+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
39+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
128+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
56+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
21+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
17+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
24+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
41+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
31+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
58+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
84+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
61+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
266+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie