Almere City buigt achterstand om tegen ADO, stelt PEC-feestje uit

Almere City FC heeft bij ADO Den Haag een knappe zege geboekt. De bezoekers kwamen al razendsnel met 2-0 achter, maar wisten de wedstrijd nog om te draaien. Hierdoor moet PEC Zwolle het promotiefeestje nog even uitstellen.

Almere City toont veerkracht tegen ADO

De Zwollenaren keken met veel interesse naar het vroege duel op de zondag in Den Haag. Voor hen begon deze crescendo. Al na zeven minuten zette Thomas Verheydt de ploeg van Dick Advocaat op voorsprong. Met een fraai schot vanuit de heup mikte de spits raak. Vijf minuten later verdubbelde Titouain Thomas de marge en kon men bij PEC de champagne alvast uit de koeling halen.

Comeback bezoekers

Voor rust volgde echter de ommekeer. Vanuit het niets schoot Kornelius Hansen de aansluitingstreffer binnen, waardoor Almere City weer begon te geloven in een resultaat in de Hofstad. Kort na de pauze viel ook de gelijkmaker. Dit keer had Hansen de rol van assist, Hamdi Akujobi was verantwoordelijk voor de treffer. De bezoekers hadden inmiddels het initiatief te pakken.

Ze zetten door en wisten ook de 2-3 op het scoreboard neer te zetten. Lance Duijvestrijn deed zijn voormalig werkgever pijn met een geplaatste schuiver in de hoek. ADO kwam deze klap niet te boven en verloor zo het duel ondanks de vroege 2-0 voorsprong. De geel-groenen blijven zo zes punten verwijderd van een play-offplek. Almere City staat nog wat steviger op plek drie. Ze hebben twee punten minder dan Heracles Almelo en dertien dan koploper PEC.

Komende vrijdag staat Almere-PEC op het menu. Als de bezoekers een punt pakken is het verzekerd van de terugkeer naar de Eredivisie.

Scoreverloop: 1-0 (7′) T. Verheydt, 2-0 (12′) T. Thomas, 2-1 (35′) K. Hansen, 2-2 (46′) H. Akujobi, 2-3 (64′) L. Duijvestijn