Almere City en Fortuna weten niet te scoren tijdens inhaalduel

Almere City FC en Fortuna Sittard hebben hun inhaalduel woensdagavond gelijkgespeeld. De bezoekers waren wat sterker, maar wisten de kansen niet te benutten. Zo bleef de Eredivisie-wedstrijd in Flevoland doelpuntloos.

Geen doelpunten op het bespeelbare veld in Almere

Het Eredivisie-duel tussen Almere City en Fortuna stond zaterdagavond op het programma, maar werd op het laatste moment afgelast. De veldverwarming van het Yanmar Stadion had het begeven, waardoor bepaalde delen van het veld glad waren geworden. Er geen een streep door het duel en de Limburgers konden terug in de bus stappen, dit tot grote woede van eigenaar Isitan Gün. De herkansing kwam al vrij snel, door de dooi in Nederland was het nu goed mogelijk om te voetballen.

Net als bij de recente bekerwedstrijd nam Fortuna al snel het initiatief. Desondanks waren er in de beginfase kansen over en weer. Namens de bezoekers misten Arianit Ferati en Iñigo Córdoba kansen. Namens de gastheren werden Thomas Robinet, Kornelius Hansen en Rajiv van La Parra gevaarlijk, maar niemand van hen had het vizier op scherp. Een vrije trap van Peer Koopmeiners eindigde naast het doel. Zo gingen de ploegen zonder doelpunten rusten.

Fortuna wat sterker

Vlak na rust dacht Fortuna dan de 0-1 te maken, maar een kopbal eindigde op de lat. Doelman Nordin Bakker was al kansloos en kon opgelucht ademhalen. De Flevolanders konden in offensief opzicht weinig meer uitrichten, terwijl er überhaupt minder kansen waren dan in de eerste helft. Een aantal mogelijkheden voor de ploeg van Danny Buijs leverden niks op.

In de 85ste minuut ontsnapte Dimitrios Siovas nog aan de aandacht van de Almere-defensie, maar doordat hij de bal niet goed meekreeg kon hij niet eens een doelpoging wagen. Zo werd er niet gescoord en eindigde men met de stand, waar het ook mee begon. Daar zullen de thuisfans redelijk tevreden over kunnen zijn. Almere en Fortuna blijven gelijk staan op de ranglijst met twintig punten uit achttien duels.