‘Als AJAX donderdag maar niet WINT’ | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #17

Foto: ‘Als AJAX donderdag maar niet WINT’ | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #17

Een nieuwe dinsdag, een nieuwe SN Weekly. Dit keer richten we ons op SS Lazio tegen Feyenoord in de Champions League met stadionspeaker in De Kuip (en niet te vergeten oud-topschutter van de Rotterdammers) Peter Houtman én op Ajax tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League. Om vooruit te blikken op die belangrijke wedstrijd heeft Anouk Hoogendijk niemand minder dan Joël Veltman gestrikt!

Ingrediënten SN Weekly aflevering 17: Lazio-Feyenoord met Peter Houtman en Ajax-Brighton met Joël Veltman

Veltman nam het voor eigen publiek natuurlijk al op tegen zijn oude cluppie en dat duel eindigde in een 2-0 overwinning voor The Seagulls. Maar hoe voelde dat voor de 31-jarige rechtsback, tegen zijn voormalige werkgever spelen? “Gek, speciaal, ook wel weer mooi. We wonnen natuurlijk ook, onze eerste winst in Europa, dus dat was wel heel speciaal. Maar het voelde een beetje gek.” Heeft hij nog contact met Ajacieden? “Bij het Nederlands elftal heb ik met Berghuis en Bergwijn gespeeld. En ik heb getraind met Rensch en Taylor. Maar ik heb geen contact meer met ze. Wel met stafleden die daar al jaren zitten.”

De crisis in Amsterdam vindt hij best heftig: “Zeker wat er buiten het veld gebeurt. Al weet ik er wel minder van. Op het veld zie je de resultaten en iedereen ziet het spel ook. En dat was niet goed. Maar nu hebben ze wel weer twee wedstrijden gewonnen…” Als dat maar niet tegen Brighton gebeurt: “Van mij mogen ze een wereldpartij spelen, als wij met 0-1 winnen vind ik het allemaal goed.”

Kolkend Stadio Olimpico

Eerst zijn er natuurlijk nog twee Champions League-wedstrijden te spelen: PSV-RC Lens op woensdag en op dinsdag al Lazio-Feyenoord. Stadionspeaker en oud-voetballer Peter Houtman verwacht ‘een grote klus’: “Maar ik moet zeggen: de mogelijkheden zijn er. In Madrid hebben ze een hele goede wedstrijd gespeeld, al verloren ze die helaas onverdiend met 3-2.” Hij verwacht een kolkend Stadio Olimpico: “Maar ja, dan moet je een grote jongen zijn. Ik vond het altijd heerlijk om voor hele volle stadions te spelen.”

SN Weekly

In SN Weekly blikt presentatrice Anouk Hoogendijk samen met jou terug op de afgelopen voetbalweek en vooruit op al dat ‘voetbalmoois’ wat komen gaat. SN Weekly komt elke dinsdag online op het YouTube-kanaal van SoccerNews.nl en daar wil jij natuurlijk als allereerste bij zijn! Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Gaat Ajax van Brighton winnen?

  • Ja
  • Nee
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie