“Als hij meedoet in een rondo bij Barcelona, staat hij altijd in het midden”

Foto: “Als hij meedoet in een rondo bij Barcelona, staat hij altijd in het midden”

Denzel Dumfries is momenteel dé Oranje-speler van dit Europees kampioenschap en de rechtsback van PSV wordt opeens begeerd door allerlei Europese grootmachten. Zou FC Barcelona een optie kunnen zijn? NOS-presentator Henry Schut denkt van wel.

Rafael van der Vaart reageert echter afkeurend bij Studio Europa: “Of Dumfries bij Barcelona zou kunnen spelen? Het is allemaal wel heel voorbarig. Dit is natuurlijk wel leuk voor iemand die een aantal jaar geleden nog amateur was. Hij heeft gewoon een geweldig toernooi en ik hou van zijn uitstraling. Het zal verschrikkelijk zijn om tegen hem te spelen denk ik. Als hij boos kijkt ben je bang, maar als hij lacht dan is het net een baby en wil je hem knuffelen.”

Alfred Schreuder, de assistent van oefenmeester Ronald Koeman in Catalonië, denkt dat Dumfries niet bij het spel van Barça past: “Wij hebben ook Sergiño Dest gehaald natuurlijk. Dat is eigenlijk een vrij identieke speler, maar nog iets offensiever. Dumfries moet in een systeem spelen waar hij ‘er moet komen’, maar bij Barcelona sta je er heel vaak al. Dus dan zijn de ruimtes veel kleiner. Nu bij Nederland wordt er ruimte gecreëerd en kan hij eroverheen gaan. En wanneer hij ruimte heeft en met zijn gezicht naar het doel staat, dan is hij gewoon heel erg gevaarlijk. Dus als hij een club kiest, zou hij er een moeten kiezen waar hij er steeds moet komen.”

Van der Vaart: “Alfred kan dat natuurlijk niet zeggen, maar ik wel. Maar als Dumfries meedoet in een rondo bij Barcelona, staat hij altijd in het midden. Dus dat is niet de club waar hij heen moet gaan. Dat is niet lullig bedoeld, want het is gewoon zo. Ik weet hoe het is in Spanje: daar zijn ze allemaal goed aan de bal. En Dest is bijvoorbeeld fantastisch aan de bal. Dumfries is eigenlijk een beetje een Italiaanse rechtsback die maar blijft gaan en iedereen omver beukt.”

Inderdaad gekke suggestie?

  • Ja…
  • Nee
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie