Álvarez en Messi schieten Argentinië voorbij Canada en naar de Copa América finale

Na een moedig optreden en een buitengewoon knap toernooi van Canada strandt het uiteindelijk tegen de regerend kampioen Argentinië in de halve finale. Lionel Messi & co bleek toch de sterk voor de The Canucks, dat zich niet zomaar gewonnen gaf. Zeker in de eerste helft deed Canada mee en kwam het tot een aantal grote kansen, maar het was uiteindelijk meer eigen onkunde dan goed verdedigen waardoor het niet van de hatelijke nul op het scorebord afkwam.

Argentinië treft Uruguay of Columbia in de finale van de Copa América

In de eerste helft opende WK-held Julian Álvarez de score, na een splijtende pass van Rodrigo de Paul. Na rust zette Lionel Messi zelf de aanval op, die kwam bij Enzo Fernandez aan de rand van het strafschopgebied. De Chelsea-middenvelder haalde uit, maar onderweg naar goal raakte Messi de bal nog bewust aan en liet hij zo de keeper kansloos. De huidig kampioen van de Copa América en van het WK krijgt dus meteen de kans om één van de twee prijzen te verdedigen, de finale wordt gespeeld om zondagnacht 2:00 uur.

De tegenstander van Argentinië moet natuurlijk nog worden bepaald, dat is vannacht aan de orde. Een Zuid-Amerikaanse kraker tussen Uruguay en Columbia staat op het menu voor de nachtuil, deze begint namelijk ook om 2.00 uur ‘s nachts. Wie dus na de Oranje-wedstrijd nog geen zin heeft om te slapen, heeft wat leuks te doen. De wedstrijd belooft veel vuurwerk, de twee landen zijn geen vreemden van elkaar en verdienen beide een plekje op het allerhoogste niveau.

Wie gaat Argentinië treffen in de finale?