Amar Fatah matchwinner bij Willem II

Willem II heeft op vrijdagavond gewonnen van Almere City FC in de Eredivisie. In het Yanmar Stadion stond het heel erg lang 0-0, maar twaalf minuten voor het einde van de partij maakte Amar Fatah het enige en dus winnende doelpunt van het duel.

Amar Fatah knalt Willem II naar zege op Almere City

Er was in de eerste helft weinig vuurwerk te bespeuren in Almere, maar vlak voor de pauze legde scheidsrechter Jannick van der Laan de bal opeens op de stip. Hij had een overtreding gezien van Ricardo Visus op Rob Nizet, maar werd teruggefloten door de VAR van dienst. De arbiter ging naar de kant, bekeek het moment nog eens nauwkeurig en draaide zijn beslissing terug.

Na de pauze kwam Fatah in de ploeg bij Willem II en hij werd twaalf minuten voor tijd het goudhaantje van de Tilburgers. Zijn doelpunt, de 0-1, mocht er zijn: een geweldige uithaal viel via de onderkant van de lat binnen, een kunststukje van de 20-jarige Zweed. Eigenlijk was de score op dat moment wel tegen de verhouding in, want Almere City had zich wat aanvalslustiger getoond.

Het kwam niet meer goed voor de ploeg van trainer Hedwiges Maduro, die dus nog steeds verstoken is van een overwinning in het Eredivisie-seizoen 2024-2025. Er staat nog één club onder Almere City, RKC Waalwijk, maar heel veel perspectief is er niet.

Scoreverloop: 0-1 (78′) A. Fatah