Analisten met de grond gelijkgemaakt: ‘Waardeloos’

Foto: Analisten met de grond gelijkgemaakt: ‘Waardeloos’

De laatste tijd is er veel te doen over de analisten (en hun niveau) op de televisie. Met name de heren van RTL (Wesley Sneijder, Dirk Kuyt en ook Rafael van der Vaart) krijgen er steeds vaker flink van langs. Journalist Leon ten Voorde noemt hen nu ‘waardeloze analisten’, in de TC Tubantia.

“Rafael van der Vaart leek zich in het begin te ontpoppen tot die ene deugniet die zelfs in het Urker Mannenkoor wel te vinden is, maar inmiddels is zijn kijk op voetbal veranderd in kantinepraat op een donderdagavond. En dat is een belediging voor de kantine”, opent Ten Voorde. “Raf houdt alleen van voetballers die voetbalden als Raf. Spelers die wat minder begaafd zijn, kunnen er volgens hem ‘geen ene klote van’. Het doelpunt van Robin Pröpper noemde hij vorige week een ‘kutgoal’, omdat een verdediger nooit meer zo’n doelpunt gaat maken. Eigenlijk vond Raf dat die goal afgekeurd had moeten worden.”

Ook het zogenoemde ‘dreamteam’ van RTL, Kuyt en Sneijder, kan Ten Voorde niet bekoren. “Sporting-Ajax was een geweldige wedstrijd, die Louis van Gaal als analist verdiende, maar wij moesten het doen met twee oud-topspelers, die de beroepstak voetbal een slechte dienst bewezen. Al moet ik daar wel meteen aan toevoegen dat ik het bij Dirk lastig vind me te focussen op de inhoud sinds hij zijn tanden heeft laten vervangen door een stuk ivoor van een volwassen vrouwtjesolifant.”

Met name het gebrek aan voorbereiding (de analisten kenden veel spelers niet eens) stoorde de columnist. “Is het nou zo raar dat je als kijker meegenomen wilt worden door insiders die zich verdiept hebben en met iets komen wat je als huis-tuin-en keuken-voetballer niet zag? Na een wonderlijke avond merkte Dirk op dat Haller ‘een spits blijft die doelpunten kan maken’. Ondertussen zei Raf op Ziggo dat op de keeper na niemand van Sporting ‘er een klote van kan’. Gelukkig hebben we vanavond Kees Kwakman, ex-Volendam en NAC, weer. Een gewone voetballer en een prima analist die zijn taak wel serieus neemt.”

Eens met Ten Voorde?

  • Ja
  • Nee
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie