Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Antony deed groot offer voor Ajax-transfer

Soccernews

Antony verliet Ajax deze zomer voor Manchester United. Dat hij nu in de Premier League-top speelt, had hij vroeger nooit durven te dromen. De Braziliaan komt namelijk van heel ver, zo vertelt hij in een openhartig interview met Sky Sports.

In Sao Paulo groeide hij op in armoede. “Ik was slechts een nederige jongen uit de favela. Ik had geen schoenen om mee te voetballen. Ik had geen eigen slaapkamer, ik sliep op de bank. Twintig meter van ons huis waren drugsdealers aan het werk. Soms keek je op zondag naar een voetbalwedstrijd en drong de geur van wiet door tot het huis.”

“Er waren momenten dat mijn broer, zus en ik elkaar omhelsden, huilden en nadachten over onze levens. Er waren nachten waarop we het water uit ons overstroomde huis haalden, maar dat deden we met een glimlach op ons gezicht”, vervolgt Antony, die in 2020 een contract in Amsterdam tekende. “Ik kwam tijdens de pandemie in mijn eentje naar Ajax. Het was moeilijk om weg te zijn van mijn zoontje.”

‘Offer gebracht voor Ajax-transfer’

“Ik miste zijn eerste stappen, ik zag alleen de video daarvan. Dat is het offer dat we brengen, de prijs die we betalen. Ik heb geen spijt. Ik doe het om hem een betere toekomst te bieden en om hem trots op mij te maken. Hoeveel pijn het ook doet, en hoe vaak ik ‘s nachts ook huil als ik aan hem denk, de pijn is het waard. Hij is nu dichtbij me. Het gaat goed met hem.”

Rond de onderhandelingen tussen Manchester en Ajax had de linkspoot ‘slapeloze nachten’. “Dat was moeilijk. Ik was nerveus. Ik kon niet wachten om hierheen te gaan en het shirt van de club aan te doen.” Hij skipte trainingen van zijn club. “Er waren moeilijke momenten bij Ajax. Iedereen weet dat ik in contact stond met de mensen hier. Ik ben Manchester United dankbaar voor de vasthoudendheid en het geloof in mij.”

TIP: Verdien 7.50 als Manchester United van Manchester City wint!

Antony wordt dit seizoen al DE ster van United

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat nog niet
624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie