Arsenal boekt zege in thriller, Chelsea wint dankzij 4 goals Palmer

Arsenal kroop door het oog van de naald tegen Leicester City. Voor rust kwamen de Londenaren met 2-0 voor, maar na de theepauze trokken de bezoekers de stand gelijk. Leandro Trossard bezorgde Arsenal in extremis de winst met een goal diep in blessuretijd. Even verderop in Londen was Cole Palmer de gevierde man: de aanvaller maakte maar liefst vier goals, Chelsea won met 4-2 van Brighton.

Palmer helpt Chelsea met 4 (!) goals aan zege op Brighton

Nadat eerder op de dag Manchester City dure punten had laten liggen bij Newcastle United, was het later op de Engelse middag de beurt aan onder meer Arsenal en Chelsea om in actie te komen. Beide Londense club speelden een thuiswedstrijd, waarbij met name Chelsea in eigen huis flink tegenstand kreeg van Brighton.

Het was echter Cole Palmer die in zijn eentje de ploeg van onder meer Bart Verbruggen en Mats Wieffer over de knie legde. De Engelse international scoorde in de eerste helft maar liefst vier keer en met name de derde was er één om door een ringetje te halen. Verbruggen was compleet kansloos op de perfecte vrije trap van Palmer.

Arsenal verspeelt na rust voorsprong tegen Leicester, maar wint alsnog

Elders in Londen kreeg Arsenal het gepromoveerde Leicester City op bezoek. Gabriel Martinelli en Leandro Trossard leken voor de thee The Gunners een geruststellende voorsprong te geven, maar kort na de rust werd het 2-1 door James Justin. Na iets meer dan een uur speelde maakte diezelfde Justin zelfs de gelijkmaker, met een wondertreffer.

In het vervolg van de wedstrijd deed de formatie van Mikel Arteta er alles aan om nog een voorsprong op het scorebord te krijgen. Dat lukte in blessuretijd, nadat Trossard zijn tweede goal van de dag op kon tekenen. Zo overleefde de roodwitte formatie uit Londen een benauwde wedstrijd.

Na zes speelrondes gaat voorlopig Manchester City nog met 14 punten aan de leiding met Arsenal op dezelfde hoogte, Chelsea komt tot op een puntje van The Citizens en hun stadsgenoten. Later vandaag speelt Arne Slot met Liverpool uit bij Wolverhampton Wanderers. Mochten The Reds winnen, nemen ze ook de koppositie in handen.