‘Arsenal gaat contract van smaakmaker verlengen’

Foto: ‘Arsenal gaat contract van smaakmaker verlengen’

Arsenal staat op het punt om het contract van Bukayo Saka open te breken. De oude verbintenis met de aanvaller loopt tot de zomer van 2024 en de Londense club is naar verluidt voornemens om de samenwerking met vier jaar te verlengen. Dat meldt Fabrizio Romano.

Tevredenheid bij Arsenal

Het team van Mikel Arteta is bezig aan een uitstekend seizoen in de Premier League. Arsenal stond maandenlang bovenaan in de Engelse competitie en deed dan ook volop mee voor de landstitel. Inmiddels heeft Manchester City de koppositie echter gegrepen en ligt het op pole position om het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Het clubbestuur is voornemens om zich, ondanks de teleurstelling, niet te laten afleiden en wil de komende jaren daarom voortbouwen op wat het al heeft neergezet. Daar past de contractverlenging van Saka uitstekend bij. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en kent de vereniging dan ook uitstekend.

De voorbije jaren ontwikkelde de 21-jarige buitenspeler zich tot een vaste waarde en bleek hij met zijn statistieken bovendien belangrijk te zijn in de prestaties van zijn team. Dit seizoen stond hij onder meer 34 keer in het basisteam in de Premier League en was hij goed voor 13 doelpunten en 11 assists.

Contractverlenging Saka

Het is binnen de club de verwachting dat Saka de komende jaren nog beter gaat worden, waardoor het intern snel duidelijk was dat het werk wilde maken van de contractverlenging. Volgens de journalist zijn beide partijen twee maanden geleden al tot een akkoord gekomen en willen beide partijen binnen een afzienbare tijd met het nieuws naar buiten komen.

Maakt Saka een wijs besluit?

  • Ja, hij past bij Arsenal
  • Nee, hij moet vertrekken
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie