Arteta blijft geloven in landstitel voor Arsenal

Foto: Arteta blijft geloven in landstitel voor Arsenal

Mikel Arteta is ondanks de ruime nederlaag tegen Manchester City nog altijd vastbesloten om dit seizoen met Arsenal de Premier League winnend af te sluiten. De oefenmeester stelt tegenover BT Sport dat hij vertrouwen houdt in een goede afloop.

Vertrouwen bij Arteta

Manchester City en Arsenal speelden woensdagavond tegen elkaar, waarbij het team van Pep Guardiola dankzij een vroeg doelpunt van Kevin De Bruyne op voorsprong kwam te staan. Ondanks de aansluitingstreffer van Rob Holding verloor Arsenal met 4-1, waardoor Manchester City inmiddels de beste papieren in handen heeft om het kampioenschap te pakken.

Voor Arteta was het een pijnlijke avond. De hoofdtrainer wil zijn ploeg echter het vertrouwen geven dat het de komende weken nog altijd kan. “De manier waarop we verloren hebben doet pijn, maar we moeten opstaan en kijken naar het grotere geheel”, zo stelde hij in gesprek met het Engelse medium. “Het feit dat we met deze selectie meedoen om de titel, is ongelooflijk.”

“We willen mee blijven strijden en geven niet op. Er zijn voor ons nog 5 wedstrijden te gaan en er kan van alles gebeuren. Ik heb veel zien gebeuren in meer dan 20 jaar en daar moet je je aan vasthouden. Vanavond (woensdag, red.) is dat moeilijk, maar we moeten in de spiegel kijken en accepteren dat we hebben verloren tegen een uitzonderlijke ploeg. En dat is het niveau.”

Lastige opgave voor Arsenal

Arsenal blijft in de Engelse competitie bovenaan staan met een voorsprong van 2 punten op Manchester City, maar de concurrent heeft nog 2 wedstrijden in te halen. De Londenaren zijn wel vrijwel zeker van de tweede plaats, aangezien de voorsprong op nummer 3 Newcastle United 16 punten bedraagt.

Welke club pakt in Engeland de landstitel?

  • Arsenal
  • Manchester City
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie