‘Atalanta komt in alle haast uit bij oud-Ajacied’

Foto: ‘Atalanta komt in alle haast uit bij oud-Ajacied’

Gianluca Scamacca is normaalgesproken de onbetwiste nummer een in de spits bij Atalanta Bergamo. De Italiaanse aanvaller heeft echter een kruisbandblessure opgelopen en ligt er zeker tot 2025 uit. Met nog acht dagen tot de Europese Supercup tegen Real Madrid moet de club dus opzoek naar een nieuwe spits. Een speler die op het lijstje staat bij Atalanta is oud-Ajacied Arkadiusz Milik.

Milik optie voor Atalanta

Het is voor Scamacca erg vervelend dat hij er zo lang uit ligt en voor Gian Piero Gasperini is het ook vervelend. De Italiaanse oefenmeester had hoogstwaarschijnlijk een tactisch plan klaarliggen voor dit Atalanta, maar door de blessure van de spits zal dit iets moeten worden herziend. Volgens La Gazzetta Dello Sport zoekt Atalanta dan ook naar een spits die in de buurt komt van de kwaliteiten van Scamacca. Er wordt dus gezocht naar een fysiek sterke spits en Milik is een van de kandidaten. De Pool is 1 meter 86 en heeft ervaring om als een aanspeelpunt te spelen.

Het contract van de aanvaller loopt tot en met medio 2026, maar voor Juventus kan dit juist een kans zijn. Het is geen geheim dat De Oude Dame wel interesse heeft in Teun Koopmeiners. Bij Atalanta houden ze de middenvelder liever nog een tijdje, maar Juventus kan de noodzaak voor een nieuwe spits wellicht gebruiken om Koopmeiners los te krijgen uit de greep van Atalanta. Het Italiaanse medium geeft echter nog wat meer opties als vervanger van Scamacca. Ook Andrea Pinamonti, Giovanni Simeone, Walid Cheddira en Tammy Abraham worden als opties gezien.

Moet Atalanta voor Milik gaan?

  • Ja, prima vervanger voor een tijdje
  • Nee, er zijn betere opties op de markt
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie