Atlético speelt in laatste seconde gelijk tegen Real

Foto: Atlético speelt in laatste seconde gelijk tegen Real

De Derbi Madrileño is in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog geëindigd in een gelijkspel. Na dik een uur spelen kwam Real Madrid op voorsprong via Éder Militão, maar diep in de toegevoegde tijd was daar de goal van Ángel Correa. De Argentijn werd teruggefloten voor buitenspel, maar de VAR keurde de treffer toch goed.

Real en Atlético Madrid willen gebruik maken van verlies Barcelona bij Osasuna

Het 4-2 verlies van koploper FC Barcelona op zaterdag uit bij Osasuna opende de deur voor Real Madrid. In één klap kon het gat van vier punten verkleind worden naar één, maar dan moest afgerekend worden met een andere grootmacht. In de Derbi Madrileño was het namelijk in het Wanda Metropolitano tijd voor Atléti tegen Real. Een derby die Kylian Mbappé moest missen; de Fransman ligt er een tijd uit met een hamstringblessure.

Als vanouds werd deze Madrileense clash met name een fysieke en tactische strijd. Voor rust was Federico Valverde het dichtst bij een treffer, na de theepauze kon Rodrygo een cornervariant net niet binnen het doel werken.

Militão brengt Real op voorsprong, Atleti-fans misdragen zich

De regerend landskampioen kwam uiteindelijk op voorsprong na een dik uur spelen. Na een vrije trap kwam Vinícius Júnior met een voorzet vanaf links, die bij de tweede paal terecht kwam voor de voeten van Éder Militão. De Braziliaanse verdediger ramde de bal via Marcos Llorente in het dak van het doel.

Scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer legde het duel vervolgens stil, nadat Atleti-fans Real-doelman Thibaut Courtois bekogelden met verschillende voorwerpen, waaronder aanstekers. Kort na de onderbreking kreeg Vinícius de kans op de 0-2, maar de Braziliaan vond Jan Oblak op zijn pad.

Atlético maakt in extremis gelijkmaker via Ángel Correa

In het kwartier dat nog restte probeerde de thuisploeg een slotoffensief op te zetten. Zowel Ángel Correa als Samuel Lino troffen echter geen doel. Aan de andere zijde was invaller Endrick dicht bij de 0-2, maar zijn strakke schuiver van ver belandde net naast het doel van Oblak.

Antoine Griezmann kon met een vrije trap vanaf 25 meter geen potten breken, waarna Correa diep in blessuretijd de gelijkmaker afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Na tussenkomst van de VAR bleek echter dat de treffer wel geldig was.

Zo bedraagt na acht speelronden het gat tussen koploper Barcelona en achtervolger Real nog drie punten. Atlético volgt op de derde plaats met twee punten minder dan haar stadsgenoot.

Wie wint dit seizoen LaLiga?

  • FC Barcelona
  • Real Madrid
  • Atlético Madrid
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie