Averij voor Manchester United in Newcastle

Manchester United heeft maandagavond voor de zoveelste keer dit seizoen averij opgelopen. In de strijd om een Champions League-ticket werden twee punten gemorst bij degradatiekandidaat Newcastle United: 1-1.

Newcastle United won slechts één van de eerste achttien Premier League-duels van het seizoen. Manchester United leek dan ook niet de ideale tegenstander op deze avond, maar het elftal van Eddie Howe besloot vanaf minuut één vol gas te geven. Na zeven minuten leverde dat meteen een voorsprong op. De United-defensie werd op eigen helft verrast en uiteindelijk mocht Allan Saint-Maximin al glijdend de trekker overhalen: 1-0.

Manchester United had het onwijs lastig op St. James’ Park. De thuisploeg had het betere van het spel en had zelfs de pech dat de 2-0 van Callum Wilson werd afgekeurd vanwege buitenspel. De bezoekers, met Oranje-international Donny van de Beek andermaal op de reservebank, maakte in de eerste 45 minuten een tamelijk tandeloze indruk in Newcastle.

Interim-manager Ralf Rangnick zal de United-spelers halverwege ongetwijfeld opdracht hebben gegeven om het spel te verbeteren. De eerste grote kans na rust was echter wéér voor Newcastle United. Saint-Maximin kreeg opnieuw de vrijheid om uit te halen, maar ditmaal raakte hij de bal niet lekker en daardoor kon doelman David de Gea met één hand redding brengen.

Newcastle United bleef speldenprikjes uitdelen, maar gaandeweg de tweede helft werd Manchester United wel gevaarlijker. Een kleine twintig minuten voor tijd werd de in Newcastle gevreesde gelijkmaker een feit. De halverwege ingevallen Edinson Cavani zag zijn eerste poging nog geblokt worden, maar in de rebound prikte hij alsnog de 1-1 binnen.

Cavani had Manchester United zelfs de zege kunnen bezorgen. Vijf minuten na de gelijkmaker lukte het de Uruguayaanse aanvaller andermaal om doelman Martin Dubravka kansloos te laten, maar ditmaal had laatstgenoemde de mazzel dat verdediger Jamaal Lascelles alert reageerde op de lijn. De paal en De Gea wisten zelfs erger te voorkomen voor United, dat averij oploopt in de strijd om plek vier.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Allan Saint-Maximin, 1-1 (71′) Edinson Cavani

Wint Man Utd van Burnley? Win 1.33 keer je inleg bij bet365!