AZ bevestigt interesse in oud-Ajacied

Foto: AZ bevestigt interesse in oud-Ajacied

AZ verliest iedere zomer weer enkele belangrijke spelers. Eén van de kandidaten voor een megatransfer na dit seizoen is linksback Owen Wijndal. De Alkmaarders zien in Mees de Wit (PEC Zwolle) een potentiële opvolger.

Eerder dit seizoen scoorde De Wit al eens twee goals tegen AZ; komend weekend staat hij opnieuw lijnrecht tegenover misschien wel zijn volgende werkgever. “Op basis van die wedstrijd zijn we gewaarschuwd”, weet AZ-coach Pascal Jansen, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

“Hij kon tijdens die wedstrijd twee keer scoren met het hoofd. Ik geloof overigens niet dat hij dacht dat hij zo goed kon koppen. Inmiddels is Mees een wingback geworden met het nodige loopvermogen. Dat zegt iets over hem, dat hij dat ook kan.”

Jansen erkent dat De Wit ‘een interessante speler is’ voor zijn club. “Mees ontwikkelt zich goed en hij is ook een jongen die prima in ons profiel zou passen. Hij is een jongen van 23 en hij is Nederlands. Naar spelers als hij kijken we altijd. Zoals hij zijn er meer spelers die interessant zijn voor AZ.”

Oud-Ajacied

Sinds 2021 staat De Wit onder contract bij PEC Zwolle, dat op dit moment vecht voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Degradatie of niet: De Wit lijkt zich sowieso op te kunnen maken voor een nieuw seizoen op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. 

AZ is echter niet de enige ploeg met interesse in De Wit. Volgens De Telegraaf schermt de vleugelverdediger ook met interesse uit het buitenland. Om welke club(s) dat zou gaan, is echter niet bekend. PEC Zwolle lijkt zelf ook niet de hoofdprijs te gaan vangen voor de back: met een contract tot 2023 is er ‘verkopen of verlengen’ voor PEC én De Wit. 

Mees de Wit

De 23-jarige linksback zou op dit moment zo’n 550.000 euro waard zijn. Een degradatie van PEC Zwolle én een kortlopend contract kunnen de onderhandelingen wellicht in een stroomversnelling brengen. PEC Zwolle heeft overigens nog wel de eenzijdige optie om het tot medio 2023 lopende contract met één jaar te verlengen. Dat kan de Zwollenaren de nodige ruimte bieden in de onderhandelingen. Iets wat, helemaal als er meer geïnteresseerden zijn in De Wit, de transfersom alleen maar omhoog zal stuwen. 

Jagen op Feyenoord

AZ staat inmiddels, net als FC Twente, drie punten achter Feyenoord, dat gisteren nog een zware wedstrijd speelde tegen Slavia Praag (3-3). “Of die wedstrijd in de Conference League invloed heeft op Feyenoord in de eredivisie zal moeten blijken. Ik kan niet inschatten hoe de spelers van Feyenoord er nu voorstaan op fysiek vlak. Maar dat we met drie clubs dicht bij elkaar staan en dat het nog spannend kan gaan worden lijkt me wel.”

4.75x je inleg als Mees de Wit komend weekend wéér scoort tegen AZ!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De Wit zou een goede opvolger zijn van Wijndal

  • Eens
  • Oneens
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie