AZ dankt Van Bommel, Kramer misdraagt zich

AZ heeft vrijdagavond de leiding genomen in het Eredivisie-klassement. De Alkmaarders wonnen dankzij een dubbelslag van Ruben van Bommel met 0-3 bij RKC Waalwijk, dat nog altijd puntloos is. Michiel Kramer eiste als invaller een negatieve hoofdrol op.

AZ wint uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk

AZ begon als torenhoge favoriet aan deze wedstrijd en liet dat al vanaf de beginfase blijken. RKC ontsnapte in de beginfase meermaals aan een tegentreffer. Van Bommel raakte op aangeven van Ibrahim Sadiq de paal, waar een treffer van Troy Parrott werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Ierse spits liet kort daarna ook nog een grote kans onbenut.

Gezien het spelbeeld was het wachten op de openingstreffer van AZ. In de 31ste minuut viel deze daadwerkelijk. De RKC-defensie liet zich kinderlijk eenvoudig verrassen bij een Alkmaarse aanval, die door Van Bommel simpel binnen werd gelopen. AZ liet de voorsprong niet snel daarna oplopen. Van Bommel werd in de diepte gelanceerd en maakte tegenover Jeroen Houwen geen fout: 0-2.

Michiel Kramer krijgt verdiende rode kaart

Al voor rust zong het RKC-publiek om Michiel Kramer, die de wedstrijd op de bank begon. De geroutineerde spits speelde een zeer bedenkelijke rol op deze avond. Binnen tien seconden na zijn invalbeurt maakte hij al aanspraak op een directe rode kaart, maar de scheidsrechter spaarde hem door slechts geel te trekken. Kramer ontsnapte bij een tweede elleboogstoot alsnog: op VAR-advies deelde Rob Dieperink alsnog rood uit.

Met een 0-2 voorsprong en een man meer speelde AZ een gewonnen wedstrijd. De manschappen van Maarten Martens lieten de score vlak voor tijd nog oplopen via Mexx Meerdink.