AZ raakt zicht op PSV kwijt na chaotische nederlaag tegen FC Utrecht

Foto: AZ raakt zicht op PSV kwijt na chaotische nederlaag tegen FC Utrecht

FC Utrecht heeft op bezoek in Alkmaar met 1-2 gewonnen van AZ. De nummer twee van de Eredivisie kwam nog wel op voorsprong via spits Troy Parrott, maar zag de uitploeg snel gelijk maken. Kort na rust was er een waanzinnige treffer van Utrecht, waarna beide teams meerdere keren bijzonder dicht bij een nieuwe goal waren. Toch bleef de stand ongewijzigd, waardoor het gat van Eredivisie-koploper PSV naar AZ en Utrecht nu vijf punten bedraagt.

AZ laat grip op PSV los na weggeven van 1-0 voorsprong

AZ moest in de achtervolging op Eredivisie-koploper PSV en mocht dat op zondagavond thuis in het AFAS Stadion doen tegen FC Utrecht. De doordeweekse Europa League-zege op IF Elfsborg had het elftal van trainer Maarten Martens vertrouwen gegeven. Bovendien was er met Bruno Martins Indi een terugkerende verdediger te bewonderen. De ex-international van Nederland kreeg meteen de aanvoerdersband.

Een misser van Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn en doelman Vasilis Barkas zorgde ervoor dat Sven Mijnans AZ-spits Troy Parrott alleen voor de goal kon zetten. Die tekende voor open doel zijn vijfde Eredivisie-treffer van dit seizoen op. De thuisploeg was heer en meester en dat was in de statistieken terug te zien, want Utrecht kon nog geen schot op doel noteren in het eerste half uur.

Alkmaarders vallen in slaap, FC Utrecht draait achterstand om in voorsprong

Het eerste schot op doel van FC Utrecht kwam er even na het half uur. De formatie van de jarige Ron Jans maakte de gelijkmaker door een van richting veranderde schuiver van buitenspeler Yoann Cathline. Rome-Jayden Owusu-Oduro was kansloos, hoewel het schot niet gigantisch veel snelheid had.

Na rust kwam AZ voor de eerste keer dit seizoen op achterstand, na een wonderschone goal van de Utrechtse bezoekers. Linksback Souffian El Karouani hield een halfhoge bal op geweldige wijze binnen en bediende Paxten Aaronson. Het Amerikaanse talent twijfelde niet, nam de bal in één keer op de rechtervoet en rondde fraai af.

De Alkmaarders moesten wat terug doen, maar Ruben van Bommel miste twee grote mogelijkheden. In een bizarre situatie was Utrecht even later dicht bij de 1-3, maar Victor Jensen raakte binnen enkele tellen twee keer de lat met een kopbal. Aan de andere kant kon Mijnans tot twee keer toe niet het doel vinden.

Ook via Mats Møller Wolfe wist AZ op miraculeuze wijze niet gelijk te maken, zijn kopbal belandde via de lat bovenop de doellijn. De technologie wees aan dat de bal niet werd omgezet in een goal. In blessuretijd was daar alsnog de 2-2 van Parrott, ware het niet dat deze werd afgekeurd voor buitenspel. Het werd 1-2, AZ en FC Utrecht hebben nu beide 16 punten en dat zijn er 5 minder dan koploper PSV.

Denk jij dat AZ het PSV lastig kan maken voor de titel?

  • Ja, ze hebben een talentvolle selectie
  • Nee, AZ is net niet goed genoeg
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie