AZ geeft overwinning uit handen

Foto: AZ geeft overwinning uit handen

AZ heeft zondagavond nagelaten op gelijke hoogte te komen met Ajax en Feyenoord. De Alkmaarders verspeelden in eigen stadion een comfortabele voorsprong op Go Ahead Eagles: 2-2.

AZ in eigen huis niet langs Go Ahead Eagles

AZ speelde donderdagavond nog een loodzware Europa League-wedstrijd in Londen (1-0 voor Tottenham Hotspur). Trainer Maarten Martens besloot desondanks om de veelal vertrouwde namen het veld op te sturen tegen de manschappen uit Deventer. Ernest Poku mocht ook starten en zorgde in de beginfase meteen voor dreiging, maar doelman Luca Plogmann werd niet echt in verlegenheid gebracht.

Na ruim een half uur werd AZ een handje geholpen. Letterlijk zelfs, aangezien Joris Kramer een kansrijk moment voor de thuisclub onschadelijk maakte middels een handsbal. De verdediger van Go Ahead Eagles mocht absoluut niet klagen dat hij niet minimaal geel incasseerde, maar gevolgen had de actie wel degelijk. Troy Parrott schoot vanaf de penaltystip raak: 1-0.

Alkmaarders geven het weg

Met een minimale marge bereikten beide teams de kleedkamers voor de pauze. AZ schoot na rust voortreffelijk uit de startblokken dankzij Denso Kasius, die op aangeven van Parrott de 2-0 tegen de touwen schoot. Go Ahead Eagles wist echter razendsnel toe te slaan. Vanuit een hoekschop knikte Gerrit Nauber bij de tweede paal raak. Een tegenvaller voor AZ, dat daardoor toch weer tot het gaatje moest gaan.

De Deventenaren kregen zelfs nog een opgelegde kans op de gelijkmaker. Na een snelle counter mocht Victor Edvarsen in kansrijke positie de trekker overhalen, maar hij schoot veel te wild en daarmee te hoog. Het bleek uitstel van executie. De bezoekers bleven brutaal de aanval zoeken in de slotfase en werden daarvoor alsnog beloond dankzij Edvardsen, die de bal knap tegen de touwen werkte: 2-2.

VAR-ingreep

AZ dacht in extremis nog wel dé kans op de winnende treffer te krijgen. Mexx Meerdink versierde een strafschop na een duel met Nauber, maar na ingrijpen van de VAR besloot scheidsrechter Richard Martens zijn beslissing in te trekken.

Gaat AZ serieus meedoen om een CL-ticket?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie