AZ neemt afscheid van Kerkez

Foto: AZ neemt afscheid van Kerkez

Milos Kerkez heeft AZ officieel ingeruild voor een avontuur bij AFC Bournemouth. De club uit de Premier League maakte donderdagochtend op de officiële website bekend dat het de linksback heeft aangetrokken.

Afscheid Kerkez bij AZ

Het nieuws komt bepaald niet als een verrassing, want al wekenlang hangt zijn vertrek in de lucht. Anderhalf jaar geleden kwam hij over van AC Milan. Nadat Owen Wijndal afgelopen zomer transfereerde naar Ajax, nam Kerkez zijn plaats in. De 19-jarige Hongaar overtuigde zowel in de Eredivisie als Conference League, waarmee hij indruk maakte.

Verschillende buitenlandse clubs zaten daardoor achter zijn handtekening aan. Benfica liet al vroeg in de transferperiode van zich horen, maar was niet doortastend genoeg om hem over te halen. Later meldde Lazio zich bij het management van Lazio. Ook dat voorstel verdween echter naar de prullenbak, waardoor Bournemouth in beeld kwam.

AZ bereikte met de Engelse club een akkoord over de transfersom, die aan beide kanten niet bekend is geworden. Ook de duur van zijn contract is onduidelijk, maar het zou om een ‘langdurige samenwerking’ gaan. Dinsdag gaf AZ de verdediger toestemming om over te vliegen, waarna hij woensdag een medische keuring onderging en donderdag gepresenteerd werd.

Vertrek van basiskrachten

Kerkez ontmoet bij Bournemouth onder meer Justin Kluivert, die al eerder de overstap maakte. AZ was ondertussen al ruimschoots voorbereid en haalde David Møller Wolfe reeds binnen als opvolger. Naast Kerkez verloor het deze transferperiode ook al Sam Beukema (Bologna) en Tijjani Reijnders (AC Milan).

Gaat Kerkez bij Bournemouth slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie