AZ-talent kan naar Benfica: “Maar ook zeker tien andere clubs”

Foto: AZ-talent kan naar Benfica: “Maar ook zeker tien andere clubs”

Milos Kerkez is naar verwachting bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van AZ. De talentvolle Hongaar kan rekenen op veel interesse uit het buitenland en zet de opties momenteel op een rij.

Razendsnelle ontwikkeling Kerkez

Waar hij vorig seizoen nog Owen Wijndal op zijn positie had staan, ontwikkelde hij zichzelf dit seizoen tot een belangrijke speler van zijn club. In anderhalf jaar tijd maakte hij dermate grote stappen dat clubs uit Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Frankrijk én Engeland op de stoep staan om hem komende zomer te contracteren.

Sebastijan Kerkez, die zijn vader én zaakwaarnemer is, stelt in gesprek met M4 Sport dat zeker tien clubs met hem in gesprek willen gaan. Zo zat hij al om de tafel met Benfica, al betekent dit volgens de belangenbehartiger niet dat dit tot een deal gaat leiden. “We hebben nog met geen enkele club over contractvoorwaarden gesproken”, aldus Kerkez.

“Benfica zou een prachtige club voor hem zijn. Ik heb met hen gesproken, maar ik luister ook naar de plannen van nog zeker tien clubs”, zo vervolgt hij zijn verhaal. Hoewel zijn zoon het fijn heeft bij AZ, lijkt een vertrek niet meer tegen te houden. “We willen iets anders. Ik zou voor Engeland gaan, Milos wil naar Spanje.”

Slotfase seizoen met AZ

Voorlopig zal de linksback nauwelijks met de transfer bezig zijn, want AZ heeft belangrijke weken in het vooruitzicht. De Alkmaarders kunnen met een achterstand van twee punten op Ajax namelijk nog de derde plaats in de Eredivisie behalen. Daarnaast zit het in de halve finale van de Conference League, waarin het West Ham United treft.

Is Kerkez al toe aan de volgende stap?

  • Ja, hij kan het niveau aan
  • Nee, hij moet bij AZ blijven
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie