AZ-talenten schrijven geschiedenis

De talenten van AZ zijn maandagavond winnaar geworden van de UEFA Youth League. De Alkmaarders veegden in de finale de vloer aan met de leeftijdsgenoten van Hajduk Split: 5-0.

AZ wint Youth League

AZ maakte veel indruk in de Youth League, die niet eerder werd gewonnen door een Nederlandse club. Het team wist achtereenvolgens Eintracht Frankfurt (5-0), FC Barcelona (0-3), Real Madrid (4-0) en Sporting Portugal (na strafschoppen) uit te schakelen in de knock-outfase.

Tegen Hajduk Split was AZ grote delen van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Na een domme overtreding van de Kroaten maakte Jayden Addai vanaf de penaltystip de openingstreffer. De opponent kreeg nog wel een aantal grote kansen om de gelijkmaker te produceren, maar liet de kansen in de tweede helft onbenut.

In Genève wisten de AZ-talenten uit te lopen. Ernest Poku zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-0 en besliste de wedstrijd vervolgens door de marge naar drie te brengen. Mexx Meerdink, die zondag nog voor de hoofdmacht speelde, maakte de 4 en 5-0.