AZ-talenten vernederen Roda, mini-topper onbeslist

Roda JC Kerkrade heeft de nare smaak van vorig seizoen niet weggespoeld in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De Limburgers openden de Keuken Kampioen Divisie met een gênante 6-1 nederlaag bij Jong AZ.

Roda JC krijgt pak slaag bij Jong AZ

Roda leek vorig seizoen op weg naar directe promotie, maar verspeelde de tweede plaats op de slotdag aan FC Groningen. In de eerste speelronde van het seizoen 2024-2025 werd de ploeg van trainer Bas Sibum meteen op de proef gesteld. Jong AZ verscheen met namen als Rome-Jayden Owusu-Oduro, Jayden Addai, Ruben van Bommel en Lequincio Zeefuik aan de aftrap.

De imposante voorhoede van Jong AZ maakte voor rust een verpletterende indruk. Zeefuik opende de score na twaalf minuten op aangeven van Van Bommel, waar Addai na een kwartier de marge verdubbelde. Van Bommel nam zelf de derde en de vierde treffer voor zijn rekening. Bij een 3-0 stand wist spits Tiago Cukur nog wel de eer te redden namens de bezoekers.

Na rust bleef Jong AZ jagen op meer doelpunten. Addai tilde de marge naar vier, waar verdediger Jorn Berkhout mocht meedelen in de feestvreugde. Tot overmaat van ramp liet Roda-invaller Patriot Sejdiu ook nog een strafschop onbenut, nota bene na een ruzie om wie ‘m mocht nemen.

Jong PSV en Jong Ajax in evenwicht

Voor Jong PSV en Jong Ajax begon het seizoen maandag met een onderlinge clash. Aan weerszijden stonden er grote namen aan de aftrap, waaronder Joël Drommel, Couhaib Driouech, Ricardo Pepi (PSV) en Ahmetcan Kaplan (Ajax). Het duel eindigde in 2-2.

Pepi en Driouech wisten Jong PSV elk op voorsprong te zetten, maar in beide gevallen wist Jong Ajax langszij te komen. Een eigen doelpunt van Emmanuel van de Blaak en een late treffer van Kaplan verdeelden de punten. Drommel stopte tussendoor nog een strafschop van Don-Angelo Konadu.