AZ-trainer niet te spreken over gedrag PSV’er: ‘Heel vervelend’

Foto: AZ-trainer niet te spreken over gedrag PSV’er: ‘Heel vervelend’

AZ-trainer Maarten Martens ergerde zich op zaterdagavond tijdens de wedstrijd met PSV aan het gedrag van Guus Til. De middenvelder van de Eindhovenaren kwam in aanraking met David Møller Wolfe, waarna de Noor met rood naar de kleedkamers moest.

AZ-trainer Maarten Martens laakt gedrag Guus Til bij rode kaart David Møller Wolfe

De Oranje-international werd na tien minuten diep gestuurd in het AFAS Stadion, toen hij werd vastgepakt door de Noorse linksback van AZ. Til ging naar de grond, Møller Wolfe mocht vertrekken en zodoende moesten de Alkmaarders met tien man verder. Trainer Maarten Martens vond het gedrag van de PSV-middenvelder laakbaar, zei hij tegenover De Telegraaf.

“Ik vind het heel vervelend dat hij pas gaat liggen, nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen”, aldus de Belgische oefenmeester. Toch was er vanuit zijn oogpunt ook een kanttekening. “Het is ook een kwaliteit, dat moet ik toegeven. Want je weet dat de scheidsrechter dan rood kan geven.”

Martens zag zijn ploeg vervolgens ruim tachtig minuten met tien man spelen. De Belg had lof voor zijn spelers. “Het enige verwijt vanuit mijn kant is dat de goals te snel vallen.” Na 22 minuten stond het 0-2 in het AFAS Stadion. “We hebben gestreden en kwamen zelfs nog terug in de wedstrijd. Ik kan de jongens enkel complimenteren over hun speelwijze tegen een geweldig team”, klonk het bij ESPN.

Het duel in Alkmaar eindigde in 1-2. Kort na de rode kaart maakte Luuk de Jong de eerste treffer, waarna Noa Lang de Eindhovense voorsprong verdubbelde. Denso Kasius maakte in de negentigste minuut de aansluitingstreffer voor AZ, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

Eens met Martens?

  • Ja, het gedrag van Til is niet goed te praten
  • Nee, hij moet niet zo zeuren
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie