AZ-uitblinker oogst lof: “Hoorde de bank schreeuwen…”

Foto: AZ-uitblinker oogst lof: “Hoorde de bank schreeuwen…”

Ibrahim Sadiq was vrijdagavond de absolute uitblinker aan de kant van AZ in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De aanvaller scoorde beide doelpunten in de 1-2 overwinning en vooral zijn tweede goal was van grote schoonheid. Vanaf de bank had de buitenspeler een boodschap meegekregen voor zijn weergaloze stift.

Sadiq hoort boodschap van AZ-bank en oogst lof

Sadiq vertelde echter tegenover ESPN ook blij te zijn met zijn eerste goal, die al vroeg in de wedstrijd viel. “Het was een goede goal, want dit oefenen we altijd op de training. Als ik Ruben (van Bommel, red.) zie rennen, dan weet ik dat het dreigend wordt.”

Vlak na rust was de aanvaller nogmaals trefzeker, nadat hij met een schitterende stift Zwolle-doelman Jasper Schendelaar wist te verschalken. “Ik ben snel en ik weet, elke keer als de bal diep wordt gegeven, dat het gevaarlijk wordt. Mijn gevoel zei dat ik die bal moest stiften en ik hoorde de bank schreeuwen: ‘Chip, chip, chip’. Ik dacht dat de bal uit was, maar hij viel binnen, dus het was een goede goal.”

Martens prijst Sadiq en is blij met benauwde zege

AZ-trainer Maarten Martens sprak lovend over zijn rechtsbuiten, die dit seizoen een basisplaats heeft weten te bemachtigen. “Vorig seizoen hadden we nog geen plaats voor hem, maar hij heeft zich bewezen in de voorbereiding. Hij heeft het moeilijk gehad, maar is wel altijd blijven doorgaan. Hij kreeg blessures, maar heeft doorgezet en die jongen blijft maar gas geven.”

De oefenmeester zag wel dat zijn ploeg het een stuk lastiger had dan voorgaande week toen sc Heerenveen met 9-1 werd verslagen. “Het was een lastige wedstrijd en alle ogen waren op ons gericht na vorige week. We speelden niet goed, maar het zegt iets over het team om ook op beslissende momenten echt kwaliteit te laten zien.” Zwolle scoorde diep in de blessuretijd nog bijna de gelijkmaker, maar tot opluchting van Martens verrichten zijn doelman Rome Owusu-Oduro een cruciale redding. “Het werd nog heel spannend op het eind en dat was niet nodig. Al met al, werd het toch nog link, maar gaan we wel met de drie punten naar huis.”

Is AZ een titelkandidaat?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
38+ Votes

Is AZ een titelkandidaat?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie