AZ voelt zich genaaid: “Onbegrijpelijk”

Foto: AZ voelt zich genaaid: “Onbegrijpelijk”

AZ-coach Maarten Martens baalt dat zijn ploeg in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een gegeven penalty teruggedraaid zag worden. De Alkmaarders werd daardoor de kans ontnomen op de 3-2 en speelde zo uiteindelijk met 2-2 gelijk. Het betekende alweer de vierde competitiewedstrijd op rij zonder zege.

AZ-trainer Martens baalt van teruggedraaide strafschop

AZ was tegen de Eagles op een 2-0 voorsprong gekomen, maar de gasten uit Deventer wisten zich toch terug te knokken. Een strafschop leek voor AZ alsnog uitkomst te bieden, maar de beslissing van scheidsrechter Richard Martens werd teruggedraaid door de VAR. Die vond dat Mexx Meerdink zelf het contact met Gerrit Nauber opzocht en zag er geen strafschop in.

Martens uitte na afloop van de wedstrijd dan ook zijn frustraties tegenover ESPN. “Ik heb de beelden even teruggekeken. Hij fluit voor een strafschop omdat hij contact ziet. Als je de beelden terugkijkt, zie je dat Nauber zich bij Mexx bij zijn heup en voet plaatst. Mexx gaat daar niet zomaar vallen, want anders loopt hij zo op de keeper af.”

AZ heeft geen geluk met arbitrage

Martens vindt dat de scheidsrechter de beslissing niet had mogen terugdraaien. “Het is op de beelden niet te zien dat dit geen strafschop is. Dat hij het dan terugdraait, vind ik onbegrijpelijk. Hij stond er heel dicht op en hij vond het een penalty, omdat Mexx de weg naar de goal werd ontnomen. Hij werd toch ook gehinderd?”

De oefenmeester vindt dat het zijn ploeg de laatste weken dan ook niet echt meezit qua arbitraire beslissingen. “Dat zit dan ook allemaal niet mee. Tegen PSV worden we vrij snel met tien man gezet… Daar moeten we ook doorheen. Als het even meezit en je krijgt een strafschop, dan trek je hem vandaag nog over de streep.”

Was dit een strafschop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, absoluut niet
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie