Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente

Feyenoord is er zondagnamiddag in geslaagd om de goede vorm van de 2-3 uitzege in Girona door te trekken naar de Eredivisie. In de eigen Kuip werd FC Twente uiteindelijk verslagen: 2-1.

Feyenoord imponeert niet, maar pakt wel drie punten tegen FC Twente

Nochtans begon Twente veel sterker aan de wedstrijd. De Tukkers lieten echter na het overmacht te promoveren tot een voorsprong en betaalden daar een dure rekening voor. Uit het niets kopte Ayase Ueda aan de overkant namelijk wél raak. De Japanner begon belabberd aan de wedstrijd, maar knikte knap raak na een puntgave voorzet van Hugo Bueno.

En vrij snel daarna trof ook de andere Aziaat van Feyenoord doel: Hwang in-beom verdubbelde op slag van rust de marge. De Zuid-Koreaan streepte het speeltuig tegen de touwen na een hele zwakke pass van goalie Lars Unnerstall.

In de tweede helft was Feyenoord sterker, maar scoorde Twente juist. Op prachtige wijze knalde Sem Steijn een lage voorzet van invaller Bas Kuipers via de onderkant van de lat achter sluitpost Timon Wellenreuther. In de slotfase gingen de mannen van Joseph Oosting nog wel op zoek naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Scoreverloop: 1-0 (28′) Ayase Ueda, 2-0 (43′) In-beom Hwang, 2-1 (79′) Sem Steijn.

Zie jij Feyenoord nog als titelkandidaat?