Bakayoko sluit veel clubs uit in transferzomer: “Klaar voor de top”

Foto: Bakayoko sluit veel clubs uit in transferzomer: “Klaar voor de top”

Johan Bakayoko hoeft PSV deze zomer niet ten koste van alles te verlaten. De Belgische aanvaller is bij een transfer zeer selectief en sluit op voorhand al veel clubs uit.

PSV-aanvaller Johan Bakayoko mikt op een grootmacht en sluit veel clubs bij voorbaat uit

Bakayoko is terug van het EK waar hij geen hoofdrol kon spelen bij De Rode Duivels, die in de achtste finales ten onder gingen. “Ik kijk goed waar ik nu sta en naar wat ik wil bereiken”, zegt Bakayoko tegenover Voetbal International over zijn toekomst. “Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League, een club die elk seizoen om de titel speelt. En waar ik elk jaar beter kan worden. Ik sluit heel veel clubs uit. Mijn ambities liggen hoog en niet bij clubs in de middenmoot. Ik heb het hier goed, dus ruil PSV alleen in voor een club die om de prijzen speelt.”

Geloof ik zichzelf

In het verleden meldde Paris Saint-Germain zich voor Bakayoko, die ervan overtuigd is dat hij over de kwaliteiten beschikt om bij een dergelijk grote club te spelen. “Dat geloof heb ik in mezelf. Maar overal moet ik me wel bewijzen. Dat is nu niet anders bij PSV. Waar je ook speelt, je moet het altijd laten zien. Maar ik voel wel dat ik klaar ben voor de top.”

Het EK was daarbij een bevestiging. “Toen stond ik dagelijks met de beste spelers op het veld. Ik merkte dat ik het niveau wel aan kon. Maar met PSV, als iedereen blijft, kunnen we ons ook gaan meten met de top. En nog verder komen in de Champions League dan de achtste finale.”

Bakayoko alleen naar de absolute top?

  • Ja, dat kan hij aan
  • Hij heeft het iets te hoog in zijn bol
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie