‘Barcelona krijgt dramatisch nieuws van clubicoon’

Foto: ‘Barcelona krijgt dramatisch nieuws van clubicoon’

Sergio Busquets vertrekt aan het einde van het seizoen bij Barcelona, zo meldt Marca. De defensieve middenvelder heeft dat nieuws dinsdag naar verluidt aan mensen binnen de club gemeld.

Vertrek Busquets

De Spanjaard speelt al sinds 2008 in de clubkleuren van Barcelona en kwam vooralsnog tot 719 wedstrijden voor de club. Inmiddels is Busquets echter 34 jaar oud en beschikt hij over een aflopend contract. Barcelona wilde nog graag met hem doorgaan en deed een poging voor een langere samenwerking, waardoor de ervaren voetballer het aanbod in beraad besloot te nemen.

Waar het nieuwe contractvoorstel volgens de Spaanse krant niet bepaald overtuigend was, zou Busquets voornamelijk hebben gekeken naar zijn uitzicht op speeltijd. Afgelopen weekend zou hij hebben gebruikt om na te denken, waarbij hij tot de conclusie is gekomen dat een vertrek komende zomer de beste keuze is.

Kampioenschap Barcelona

Het is volgens het medium voorlopig wel afwachten wanneer beide partijen officieel met het nieuws naar buiten zullen komen. Aankomend weekend heeft Barcelona de mogelijkheid om het landskampioenschap officieel binnen te halen, wat mogelijk een goed moment zou zijn. Het valt echter niet uit te sluiten dat dit langer duurt.

Met een verschil van 13 punten op Atlético Madrid en nog 5 wedstrijden te gaan, is de landstitel een kwestie van tijd. Het zou voor Busquets alweer de negende keer in zijn loopbaan zijn dat hij samen met Barcelona de nationale prijs viert. Het is voorlopig onbekend hoe de speler zijn nabije toekomst voor zich ziet.

Zou het vertrek van Busquets een gemis zijn?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, de vervangers staan klaar
539+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie