Bayern München en Bayer Leverkusen spelen in speltakelstuk gelijk

Bayer Leverkusen en Bayern München hebben voor het eerst dit seizoen in de Duitse competitie puntverlies geleden. De titelkandidaat en regerend landskampioen hielden elkaar met een 2-2 gelijkspel in evenwicht.

Vroege voorsprong Bayern München

De ploeg van Thomas Tuchel schoot uitstekend uit de startblokken en kwam vroeg in het duel op een voorsprong te staan. Bij een hoekschop van Leroy Sané stond Harry Kane na 7 minuten spelen bij de tweede paal volledig vrij. Het was voor de Britse centrumspits vervolgens slechts een koud kunstje om de openingstreffer te maken.

Lang kon Bayern München echter niet genieten van de voorsprong, want binnen een half uur slaagden de bezoekers erin om de gelijkmaker op het scorebord neer te zetten. Alejandro Grimaldo was degene die Bayer Leverkusen een goede dienst bewees, waarna de gastheer opnieuw op zoek moest gaan naar een voorsprong.

Nog voor de theepauze was Bayern München een aantal keer dichtbij een tweede treffer. Het ontbrak de ploeg echter aan geluk. Zo kreeg Leon Goretzka een grote kopkans, maar ging de bal niet tegen de touwen aan. Ook na de theepauze was dit het verhaal, onder meer bij Kane die zijn inzet tegen de keeper aan zag belanden.

Pech voor Bayer Leverkusen

De tijd begon te dringen voor Bayern München, dat het thuisduel als ideaal moment zag om de koppositie over te nemen. Dat leek aan het einde van de wedstrijd alsnog te lukken: Goretzka maakte vlak voor tijd de 2-1. In de blessuretijd kreeg Bayer Leverkusen echter een penalty, die Exequiel Palacios benutte.

Pakt Bayern München dit seizoen weer de titel?