‘B&B Vol Liefde-drama voor Hélène Hendriks’

Foto: ‘B&B Vol Liefde-drama voor Hélène Hendriks’

Hélène Hendriks is ‘als door een bulldozer overreden’ door B&B Vol Liefde, betreft haar kijkcijfers met De Oranjezomer afgelopen maandagavond. Dat schrijft kijkcijferexpert en voormalig SBS-zenderdirectrice Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

Start nieuw seizoen B&B Vol Liefde ‘als een bulldozer’ over Hélène Hendriks heen

“B&B Vol Liefde start MEGA! By far de beste start ooit! Nu al een HYPE. Maar liefst 1.402.000 kijkers. Wat? Echt?! Ja echt waar”, gilt Nijkamp over de razend populaire datingserie die op maandagavond startte met een nieuw seizoen. In de commerciële doelgroep 25 tot 54-jarigen scoorde B&B Vol Liefde een marktaandeel van maar liefst 42,5%. “Dit is tevens een kijkcijferrecord voor een gewone aflevering. Echt een waanzinnig hoge start. Hoe hoog in vergelijking tot voorgaande jaren?”

“In 2023 was de start goed voor 984 duizend kijkers”, opent Nijkamp het antwoord op haar eigen vraag. “In 2022 679 duizend en in 2021 764 duizend. Die twee startavonden stonden toen wel tegenover De Slimste Mens. Wat een hit. Het kijkcijfer is dus VERDUBBELD ten opzichte van 2021 en 2022. Niet één maar tien kijkcijfertaarten voor het team B&B Vol Liefde vandaag, vermoed ik!”

En Hendriks met haar Oranjezomer dan? “Afgelopen mei tikte de start van de reeks 1 miljoen kijkers aan. Nu toch flink lager dan in mei: 796 duizend kijkers en 15,1 procent marktaandeel. Ok cijfers, maar Hélène heeft ONTZETTEND veel last het eerste half uur van B&B Vol Liefde. Ter vergelijk: bijna geen ENKEL tv-programma van RTL 4 scoort lineair zo hoog als de 1,4 miljoen van B&B Vol Liefde. De Verraders niet, Bestemming X niet, niks. Alleen Kopen Zonder Kijken en The Masked Singer. B&B Vol Liefde is dus met een bulldozer over alle andere programma’s gereden. Heel benieuwd hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen. Spannend”, aldus Nijkamp tot slot.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Kijk jij naar B&B Vol Liefde?

  • Ja
  • Nee
3425+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie