Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Been en Perez unaniem: ‘Hij kan heel veel gaan scoren’

Soccernews

Feyenoord versloeg gisteren stadsgenoot Sparta met 3-0, mede dankzij een doelpunt van Santiago Giménez. De Mexicaan staat al op zes treffers na vier competitiewedstrijden en ‘kan wel eens heel veel goals gaan maken dit seizoen’, constateren analisten Kenneth Perez en Mario Been samen op ESPN.

Giménez tikte een lage voorzet van collega-invaller Igor Paixao behendig binnen. “Het was een geweldige goal”, vindt Been. “Het is goed bewogen van Giménez. Eerst de vooractie door weg te bewegen en dan naar de eerste paal komen.”

Perez vindt Giménez ‘inderdaad wel op een echte spits lijken’. “De loopactie, eerst weg en dan naar de eerste paal, is typisch voor een echte spits. Dan zie je ook: je hoeft niet zo heel lang met elkaar te spelen om elkaar te begrijpen. Dus al die vragen daarover hoeven niet meer…”

Concurrentiestrijd

Trainer Arne Slot erkende al dat hij en Danilo ‘elkaar niet veel meer ontlopen’. “De een is rechtsbenig (Danilo, red.) de ander links”, zegt Perez. “Het is niet zo dat je met de een de lange bal kunt spelen, en met de ander niet. Ik heb het gevoel dat Giménez zich minder bemoeit met het spel en dat ook minder belangrijk vindt, terwijl Danilo – misschien ook omdat hij langer in Nederland is – toch graag wil meedoen in combinaties. Giménez denkt alleen maar: ik moet in de zestien zijn, daar proberen om mijn goals te maken.”

Been vult aan: “Ik denk dat Giménez iets meer ruimte nodig heeft en minder goed is in de kleine ruimte dan Danilo, maar hij is wat agressiever in alles wat hij doet. En Giménez is zeker een betere kopper.” Perez besluit: “Giménez maakt makkelijker af, heb ik het idee, hoewel Danilo ook wel wat goals heeft gemaakt.”

TIP: Wint Feyenoord van PSV? Win 4,50 keer je inleg via Unibet!

Wie staat donderdag tegen Sturm Graz in de spits, denk jij?

  • Danilo
  • Gimenez
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie