‘Belachelijke blunder met Farioli’

Foto: ‘Belachelijke blunder met Farioli’

Oefenmeester Francesco Farioli heeft een ware mengelmoes aan assistenten onder zich bij Ajax. En Mike Verweij en Valentijn Driessen zeggen in de podcast Kick-Off dat het allemaal eigenlijk een beetje ‘too much’ is. Alex Kroes had het niet moeten toestaan, is de boodschap.

‘Ajax de mist in met staf Francesco Farioli’

Verweij zet de staf van de Amsterdammers uiteen: “Er zit een Italiaan in, een Spanjaard, een Fin, een Engelsman, een Turk én een Nederlander. Het was aanvankelijk de bedoeling om de nieuwe trainer één assistent mee te laten nemen. Maar het was zo’n gigantische chaos dat Ajax heeft besloten een ‘eilandje’ binnen de club te creëren. Ajax heeft er bewust voor gekozen om Farioli zijn eigen team mee te laten nemen, om hem in alle rust en los van alle emotie te kunnen laten werken. Dat is het idee erachter.”

“Daarom hebben ze ingestemd met zoveel assistenten. Zes assistenten, of eigenlijk vijf, want Dave Vos zat al bij Ajax. Het is eigenlijk van de zotte”, oordeelt de Ajax-watcher. Driessen reageert: “Belachelijk gewoon. Alsof er in Nederland geen looptrainers rondlopen die meekunnen om het niveau van Ajax wat omhoog te tillen.”

“Joh, je moet blij zijn…”

De journalist annex televisiepersoonlijkheid gaat verder: “Dit is ook gewoon een drogreden; Farioli heeft het natuurlijk bedongen bij de contractonderhandelingen. Dat hij zijn eigen staf wil meenemen. Anders zeg je gewoon tegen hem: joh, je moet blij zijn dat je bij Ajax mag komen werken, anders gaan we gewoon een deur verderop. Mensen met een Ajax-achtergrond zitten er totaal niet in de staf, zeker niet met een spelersachtergrond…”

Ben jij het met de heren eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie