Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

België niet bang voor Frankrijk: “Je kunt ook van Nederland verliezen”

Foto: België niet bang voor Frankrijk: “Je kunt ook van Nederland verliezen”

België kent geen vrees voor Frankrijk, de buurlanden treffen elkaar bij de laatste 16 van het EK. Onze zuiderburen hadden de titelfavoriet kunnen ontlopen, maar de ploeg van Domenico Tedesco besloot in de groepswedstrijd tegen Oekraïne geen onnodige risico’s te nemen.

Belgische ploeg pareert kritiek en heeft geen schrik voor titelfavoriet

In België was er na afloop veel te doen over deze angstige manier van spelen. Een nederlaag zou immers uitschakeling betekenen. Thomas Meunier stelde donderdagmiddag op een persconferentie dat er echter geen angst in de ploeg zat. “We wilden niet gelijkspelen, dat gebeurt spontaan. En je kan niet kiezen aan welke kant van de tabel je uitkomt.”

“Trouwens, aan de andere tabelhelft waren er ook geen garanties”, vervolgde de rechtsback over het toernooischema. Een eerste plek in Groep E was gunstiger geweest voor de route richting de finale. “Je kunt ook van Nederland verliezen”, counterde Meunier. “Het is op dit toernooi al vaker gebleken, kijk maar naar Georgië en Portugal. We zijn allemaal zeer tevreden dat we Frankrijk treffen, dat wordt een galawedstrijd. Je moet het positief bekijken.”

Negatieve sfeer

Heel veel positiviteit is er echter niet rond de Belgische ploeg. Woensdag werden de spelers na de wedstrijd uitgefloten, tot onbegrip van Kevin De Bruyne. De aanvoerde sommeerde zijn ploegmaten om naar binnen te gaan. “We hebben ons rondje niet gedaan, aangezien er een heel vreemde sfeer hing. We zijn gekwalificeerd, dus ik begrijp het niet. De reactie van de fans was gewoon disproportioneel”, klonk het.

Vooral Romelu Lukaku, die dit EK al meerdere treffer zag worden afgekeurd, was de gebeten hond bij de fans. “We wilden de fans wél gaan groeten. Maar het begon al bij de vervanging van Lukaku, toen waren er opeens fluitconcerten. Dat begreep niemand, je fluit je recordinternational niet uit, dat doe je niet. Dat boegeroep van de fans was niet nodig. Het moet positief blijven.”

Is de kritiek op België terecht?

  • Tuurlijk wel
  • Vind ik niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie