Belgische media vragen zich één ding af over Brobbey

Foto: Belgische media vragen zich één ding af over Brobbey

Brian Brobbey maakte tijdens Nederland versus Duitsland (2-2) veel indruk met onder meer een assist en een voorassist. Ook in buurland België is men onder de indruk geraakt van de ijzersterke Ajax-spits.

‘Zirkzee of Brobbey. Voor wie kiest Koeman in München?’

De krant Het Laatste Nieuws vraagt zich nu hardop af of Brobbey de vaste eerste keuze gaat worden, want men is het eerdere uitstekende optreden van Joshua Zirkzee (oud-Anderlecht) tegen Bosnië ook niet vergeten. “Zirkzee of Brobbey. Voor wie kiest Koeman in München?” Daarmee wordt gedoeld op Duitsland-uit in de volgende interlandperiode, Nations League.

Het medium is vol lof over Oranje. “Een eerste helft om de duimen en vingers bij af te likken. Van Europees topniveau. Nederland begon voortvarend en stond al na twee minuten op voorsprong. Brobbey hield Tah aan de praat, waarna Gravenberch Reijnders op weg zette naar de 1-0. Oranje voetbalde – onder impuls van Gravenberch en Simons – vol energie en drive, Brobbey – beresterk – toonde zich als een prima aanspeelpunt.”

Toch stond het bij rust 1-2. “Maar Oranje kwam opnieuw goed uit de kleedkamer. Brobbey – alwéér hij – hield Schlotterbeck van zich af in de grote rechthoek en vond Dumfries, die voor 2-2 zorgde. Zirkzee, uitblinker in de vorige interland tegen Bosnië, zag vanop de bank hoe Brobbey punten scoorde. De strijd op de spitspositie is allesbehalve gestreden.”

Wéér niet gewonnen van een topland

De Belgische collega’s van Sporza hebben echter ook nog een kritische kanttekening. “Engeland en Frankrijk op het EK, Duitsland in de EK-voorbereiding… Bij zijn tweede termijn als bondscoach van Nederland lukt het Ronald Koeman maar niet om te winnen tegen een topland.. Ondanks nog wat kansen voor beide landen bleef het bij twee doelpunten elk. En dus weer geen zege voor Oranje.”

Voor wie zou jij kiezen richting Duitsland-uit?

  • Zirkzee
  • Brobbey
1392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie