Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bellingham: “Ik voelde me even net als Cristiano Ronaldo”

Foto: Bellingham: “Ik voelde me even net als Cristiano Ronaldo”

Engeland leek dood en begraven tijdens de achtste finales van het EK tegen Slowakije. Eén minuut was het verwijderd van uitschakeling, maar sterspeler Jude Bellingham redde zijn land met een geniale ingeving. Hij voelde zich bij het moment net even als Cristiano Ronaldo.

Jude Bellingham blijkt terug op omhaal die Engeland redde

Bellingham haalt daarbij de Champions League van 2018 aan toen de Portugese vedette met een soortgelijke omhaal het treffen tegen Juventus besliste. “Toen ik in de lucht hing, voelde het alsof ik anderhalve meter boven de grond zweefde”, vertelde Bellingham via de officiële kanalen van de FA. De omhaal betekende de 1-1, waarna The Three Lions de klus in de verlenging klaarde. “Ik deed het echt op instinct, de bal viel op de perfecte plek, een beetje achter me. Ik dacht onderweg naar de bal even: ik ben net Ronaldo.”

Toch niet acrobatisch

“Achteraf zag ik dat ik gewoon nog één hand op de grond had”, glimlachte de ster van Real Madrid. “Dus de meest acrobatische omhaal was het niet. Maar absoluut, het was een geweldig moment. Absoluut een van de belangrijkste en meest memorabele momenten uit mijn carrière. Je moet zorgen dat je wint, maar als je dat doet met een omhaal in de 95ste minuut, is het verschil in emotie gigantisch. We waren dood en begraven.”

Vrijdagavond nemen de Engelsen het in de kwartfinale op tegen Zwitserland. Bij winst treft het Oranje of Turkije bij de laatste vier. Ondanks een schouderblessure is Bellingham er gewoon bij. Hij laat zich na het toernooi pas behandelen.

Gaat hij dé grote ster van dit EK worden?

  • Ja, hij bezorgt Engeland de titel
  • Nee, dat zeker niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie