‘Bellingham maakt transfervoorkeur bekend’

Foto: ‘Bellingham maakt transfervoorkeur bekend’

Jude Bellingham vertrekt aankomende zomer zo goed als zeker bij Borussia Dortmund. Waar de middenvelder de mogelijkheid heeft om uit diverse topclubs te kiezen, stelt Harry Redknapp te weten waar de voorkeur van de Brit naar uit gaat.

Voorkeur voor Real Madrid

De 19-jarige Engelsman vertrok in de zomer van 2020 bij Birmingham City om een avontuur aan te gaan bij Borussia Dortmund. De Duitsers stippelden een duidelijk plan voor hem uit en zagen hem de voorbije jaren een uitstekende ontwikkeling doormaken. Het zorgt er mede voor dat de club nog altijd bovenaan staat in de Bundesliga.

Hoewel zijn verbintenis met Borussia Dortmund nog doorloopt tot medio 2025, gaat de voorkeur van Bellingham uit naar een buitenlandse transfer. Hij heeft onder meer de mogelijkheid om terug te keren naar Engeland, waar naar verluidt Chelsea, Manchester City en Liverpool hem graag zien komen.

Volgens Redknapp wil de controlerende middenvelder echter het liefste naar Spanje verhuizen. Redknapp stelt namelijk dat hij een voorliefde heeft voor Real Madrid en dan ook graag in deze clubkleuren aan de slag gaat. “Ik heb gehoord van een bron die dicht bij Bellingham staat, dat hij graag naar Real Madrid wil”, vertelt hij in de podcast Beyond The Pitch.

Statistieken Bellingham

Dit seizoen kwam Bellingham vooralsnog tot 27 basisoptredens in de Bundesliga, terwijl hij eenmaal als invaller binnen de lijnen kwam. Het leverde Borussia Dortmund 5 doelpunten en 4 assists op. Daarnaast speelde hij 9 keer in de Champions League en was hij daarin goed voor 4 treffers en een assist.

Zou Bellingham goed bij Real Madrid passen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
344+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie