Benfica lijkt snel zaken te willen doen met FC Twente

Foto: Benfica lijkt snel zaken te willen doen met FC Twente

Benfica heeft serieuze interesse in Youri Regeer. Dat melden betrouwbare bronnen aan SoccerNews. De Tukkers willen de verdediger annex middenvelder echter niet zo maar laten gaan.

Benfica heeft FC Twente-speler Youri Regeer op de korrel

Benfica is momenteel op zoek naar een extra verdedigende middenvelder, mede door een blessure van oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes. De Portugese topclub is in de zoektocht uitgekomen bij Regeer, mogelijk zal Benfica snel bij Twente een bod uit brengen. De Eredivisie-subtopper wil de 21-jarige Haarlemmer liever niet kwijt en zou enkel bij een stevig bod willen mee werken.

Regeer werd vorig jaar nog door Twente opgehaald bij Ajax voor iets minder dan één miljoen euro. In Amsterdam doorliep hij vijf jaar de jeugdopleiding, maar een definitieve doorbraak in de hoofdmacht bleef uit. Volgens Transfermarkt is zijn waarde ondertussen gestegen naar zo’n 3,5 miljoen euro. Regeer ligt nog tot medio 2027 vast in de Grolsch Veste.

Multifunctioneel

In Enschede pendelde Regeer vorig seizoen tussen de bank en het basiselftal. De multifunctionele speler werd op verschillende posities geposteerd: aan de beide kanten van de verdediging en op het middenveld, soms zelfs in een aanvallende rol. Doordat trainer Joseph Oosting momenteel dun zit in de rechtsbacks werd Regeer daar in de eerste duels van dit seizoen neergezet. Hij viel in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam echter uit met een hoofdblessure, waardoor hij niet inzetbaar was in de Champions League-return tegen RB Salzburg.

Benfica lijkt Regeer vooral als controlerende middenvelder te zien. Als de club uit Lissabon een deal willen sluiten moet het snel handelen: zowel in Portugal als Nederland sluit de transfermarkt op 2 september.

Moet Twente Regeer laten gaan bij een goed bod?

  • Zeker weten
  • Nee, sowieso behouden
518+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie